Ljajić o PAPRENIM cenama smeštaja u Srbiji: Socijalizam je propao!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ljajić o PAPRENIM cenama smeštaja u Srbiji: Socijalizam je propao!

  Poslednjih dana govori se o paprenim cenama smeštaja u Srbiji. Većina građana je odlučila da ovo leto, kad već ne može na more gde želi, iskoristi i obiđe turističke destinacije u našoj državi, koje se već mesecima promovišu. Iznenađenje je neprijatno kada se po sajtovima pogledaju izuzetno visoke cene smeštaja.

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je za TV Prva da prati situaciju preko medija, i da ga o cenama takođe obaveštavaju i zabrinuti sugrađani.

  “Najpreciznije je reći da postoji mnogo dezinformacija“, rekao je Ljajić, istakavši da je su proverili cene smeštaja u Guči i da oni iznose 2.000 dinara po osobi. Dodao je da je proverio i podatak za Bajinu Baštu i za cenu smeštaja od 150 evra.

  “To je tačno, zato što je za pet osoba, zato što je luksuzni apartman sa bazenom”, istakao je ministar, dodajući da je i prošle godine za taj konkretni smeštaj cena bila ista.

  Ljajić navodi da je socijalizam propao i da država ne može da reguliše cene na tržištu.

  “Ne mislim da je dobra politika za one koji sada koriste ovu situaciju da povećavaju cene”, rekao je ne negirajući da se i to dešava, posebno kod izdavalaca privatnih smeštaja u seoskim domaćinstvima.

  Dodaje da su cene veće jer je potražnja veća, ali da svakako one nisu toliko visoke kao što se piše u medijima.

  Ljajić ističe da je važno proveriti da li su te cene važile i prethodne godine ili su one formirane na osnovu povećane ponude.

  Izvor: PrvaTV

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE