Lončar: Ima dovoljno mesta za naredna 3 dana u BG bolnicama - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lončar: Ima dovoljno mesta za naredna 3 dana u BG bolnicama

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da za tri naredna dana u kovid bolnicama u Beogradu ima dovoljno mesta i dodao da neće morati da preraspoređuju pacijente ili iz Beograda u unutrašnjost ili iz unutrašnjosti u Beograd.

  Lončar je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da to znači da do ponedeljka, po svim trenutnim parametrima i u slučaju da bude nešto lošiji scenario nego što je sada, ima kapaciteta u svim bolnicama koje se bave kovid pacijentima, kako u bolnicama koje se inače time bave, ali i u privremenim bolnicama.

  Kako kaže, na red dolazi i smena lekara i medicinskog osoblja koje je radilo u prethodnih 15 dana, koji će sada ići na pauzu, a zameniće ih druge kolege.

  Lončar je obavestio da se privode kraju radovi u privremenoj bolnici u Areni.

  „Veliki deo posla vezan za provod kiseonika je urađen, sada mora da se dovode struja i to očekujemo u najkraćem roku da se završi i imaćemo bolju situaciju i za jesen i buduća vremena ukoliko budu zatrebali ti kapaciteti”, naveo je ministar.

  Podsetio je da se za jesen i zimu planiraju i dve nove bolnice u Beogradu i Kruševcu i kazao da će se videti i mogućnosti u jednoj bolnici u selu Knez kod Niša, sa 300, 400 ležajeva, da se za nekih mesec dana pripremi za eventualni novi talas.

  U ponedeljak će biti završeni radovi na laboratoriji „Vatreno oko” u Nišu, što će ministar posetiti, a tu posetu će iskoristiti, kako kaže, i da se vidi kakvi su kapaciteti.

  Izvor: Nedeljnik/Tanjug

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE