Lončar o VIRUSU: Bez panike, samo ne putujte TAMO - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Lončar o VIRUSU: Bez panike, samo ne putujte TAMO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da u Srbiji nema razloga za paniku nakon što se u Кini pojavio novi koronavirus, koji se širi i na druge zemlje, dodajući da će kontrola na graničnim prelazima biti pojačana.

Lončar je naveo da je Ministarstvo zdravlja sve vreme u kontaktu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), ali da od te organizacije još nisu stigle nikakve bitnije preporuke, poput zabrane putovanja, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

On je apelovao na sve koji žive u Srbiji da u ovom periodu, bez preke potrebe, ne idu u područja gde se pojavio koronavirus, čiji su simptomi, kako je rekao, povišena temperatura, malaksalost i otežano disanje.

Prema njegovim rečima, oni koji su već otišli ili se vraćaju iz tih područja u Srbiju, a imaju bilo kakve simptome, neophodno je da se na vreme jave lekaru.

“Кada je naša zemlja u pitanju, za sada nema mesta panici, ali to ne znači da treba da se opustimo. Mi ćemo, i dok ne stignu zvanične preporuke SZO, pojačati nadzor i kontrolu na graničnim prelazima”, poručio je ministar.

Svetska zdravstvena organizacija održaće u sredu sastanak stručnog odbora za hitne slučajeve zbog epidemije koronavirusa u Кini.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE