Lončar sa grupom "Ujedinjeni protiv kovida": Bilo je pitanja o smenama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lončar sa grupom “Ujedinjeni protiv kovida”: Bilo je pitanja o smenama

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se sa predstavnicima udruženja “Ujedinjeni protiv kovida”, inicijative koju je do sada potpisalo oko 3.000 zdravstvenih radnika.

  To je prvi put da se ministar zdravlja sastaje sa predstavnicima udruženja i prvi put i da je to udruženje zatražilo sastanak sa resornim ministrom.

  Sastanak je trajao više od sat i po vremena, a predstavnici udruženja su ga ocenili kao kostruktivan.

  “Prva stavka je pritisak na kolege zbog kojih smo ovo sve organizovali. Dogovor je da mi naše članove, potpisnike apela, navedemo njihova imena i dođemo na razgovor sa njima da bismo redefinisali tu situaciju i vidimo da li je neko od naših članova i ko smenjen i zbog čega. Što se tiče doktorke Lejle Ćeranić, ona ima poziciju načelnika odeljenja. Ako želi da bude načelnik, ne može da bude smenjena”, kazao je predstavnik Udruženja Vuk Vučić.

  Prema njegovim rečima, insistirali su da se institucije uključe u rad Kriznog štaba. “Ministar nam je obećao da će lično pozvati ljude koje mi predložimo”, naveo je Vučić.

  Ministar Lončar je istakao da kada razgovaraju lekari sa lekarima, može da se nađe zajednički jezik.

  Ono što smo se dogovorili – da napravimo zajedničku saradnju. Srbija ima te rezultate koji su jedni od najboljih u Evropi i regionu. Moramo mnogo toga da uradimo zajednički da bi ti rezultati ostali.”

  Imalo je pitanja koja su postavljena za ljude za koje se misli da su smenjeni sa nekih mesta zato što su nešto potpisali, naveo je Lončar, ističući da ono iza čega stoji ova država je da ni u jednom momentu neće biti revanšizma.

  “Neophodno je da dobijemo adekvatne podatke. Dogovorili smo se da podatke donesu za sve one koji misle da su smenjeni zato što su nešto potpisali i da uradimo analizu i da vidimo da li je to tačno ili nije tačno”, kazao je Lončar.

  Svima je, dodaje, zajednički cilj da se utvrdi istina i okolnosti, jer medicina je, navodi, takav živ organizam gde mora da dođe do promena.

  Mišljenje Udruženja je, ukazuje, da bi neki ljudi mogli da se uključe u Krizni štab.

  “Dogovorili smo da se viđamo jednom mesečno i da funkcionišemo na principu činjenica i da ih tako rešavamo”, istakao je Lončar.

  Udruženje “Ujedinjeni protiv kovida” neće održati protest 26. septembra zbog konstruktivnog razgovora i celokupne epidemijske situacije u zemlji.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE