LOŠE VESTI: Naučnici dokazali PRVI SLUČAJ ponovnog zaražavanja koronom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LOŠE VESTI: Naučnici dokazali PRVI SLUČAJ ponovnog zaražavanja koronom

  Naučnici su otkrili prvi slučaj ponovnog zaražavanja koronavirusom u svetu, što bi moglo da ima značajne posledice na razvoj vakcina i nade u prirodni imunitet protiv virusa.

  Istraživači sa odeljenja za mikrobiologiju Univerziteta u Hong Kongu rekli su da je genetičko sekvenciranje virusa pokazalo da je čovek iz Hong Konga dva puta inficiran različitim verzijama virusa Covid-19 u nekoliko meseci.

  Tokom druge infekcije muškarac nije imao simptome i nije poznato da li je u to vreme mogao da zarazi druge ljude.

  Naizgled mlad i zdrav pacijent imao je drugu epizodu infekcije Covid-19, koja je dijagnostikovana četiri i po meseca nakon prve epizode, saopštio je Univerzitet.

  Ovaj slučaj pokazuje da se reinfekcija može dogoditi samo nekoliko meseci nakon oporavka od prve infekcije.

  Naši nalazi sugerišu da SARS-CoV-2 može postojati u globalnoj ljudskoj populaciji, kao što je slučaj i sa drugim koronavirusima povezanim sa običnom hladnoćom, čak i ako su pacijenti stekli imunitet prirodnom infekcijom.

  Budući da imunitet nakon prirodne infekcije može biti kratkotrajan, vakcinaciju treba razmotriti i za one koji su već bili zaraženi.

  Pacijenti sa prethodnom Covid-19 infekcijom takođe bi trebalo da se pridržavaju mera za sprečavanje širenja koronavirusa, kao što je nošenje maski i socijalno distanciranje, navode naučnici.

  Ako je istraživanje, objavljeno u medicinskom časopisu Clinical Infectious Diseases, tačno, to može značiti da vakcine protiv virusa možda neće pružati trajnu zaštitu i da ljudi možda neće moći da se oslone na imunost na virus nakon preležane infekcije.

  Već je bilo nekoliko izveštaja o pacijentima koji su se ponovo zarazili virusom, ali su se ti podaci zasnivali na kliničkim karakteristikama bolesti. U ovom slučaju naučnici su koristili genetičko sekvenciranje kako bi analizirali odvojene sojeve virusa.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE