Majkrosoftov "dil" sa vojskom SAD vredan skoro 22 mlrd. USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Majkrosoftov “dil” sa vojskom SAD vredan skoro 22 mlrd. USD

  Majkrosoft je pobedio na konkursu američke vojske za nabavku lične opreme bazirane na tehnologiji “proširene stvarnosti”, a vrednost narudžbe bi u sledećih 10 godina mogla narasti na 21,9 milijardi dolara.

  Kompanija je dve godine sarađivala s vojskom na izradi prototipa “integrisanog sistema za vizuelno povećanje” (IVAS), a sada je saopštila da je vojska pokrenula fazu proizvodnje.

  Tehnički saradnik Majkrosofta Aleks Kipman objavio je na blogu da su naočare projektovane da stvaraju “pojačanu percepciju o situaciji u kojoj se osoba nalazi, omogućujući razmenu informacija i donošenje odluka u različitim scenarijima”.

  Naočare će se proizvoditi u Sjedinjenim Državama, saopštio je portparol Majkrosofta za Rojters.

  Majkrosoft je s Pentagonom trebalo da potpiše i ugovor za usluge računarstva u oblaku vredan 10 milijardi dolara, ali taj posao je još uvek sporan zbog tužbe Amazona.

  Zvaničnici Pentagona rekli su u februaru predstavnicima u Kongresu da Ministarstvo odbrane može odustati od ugovora u slučaju dugotrajnog sudskog spora.

  Nakon što je Majkrosoft 2018. najavio isporuku prototipa vojsci u poslu vrednom 480 miliona dolara, najmanje 94 radnika zatražila su od uprave da otkaže posao i zaustavi razvoj “svih tehnologija naoružanja”.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE