Mali: Dogodine PROSEČNA PLATA minimum 670 evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali: Dogodine PROSEČNA PLATA minimum 670 evra

  Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će 22. septembra penzionerima biti isplaćeno 50 evra pomoći države, dok će sa svim povećanjima prosečna plata dogodine biti 670 evra.

  Mali je gostujući u na TV Prva, ekskluzivno otkrio da će u novembru svi građani dobiti po 30 evra, u decembru još po 20, dok će početkom naredne godine penzionerima biti isplaćeno još 20.000 dinara.

  Govorio je i o zaradama u zemlji, kao i o nedavno održanom sastanku Socijalno-ekonomskog saveta.

  “Imali smo sastanak Socijalno-ekonomskog saveta i brojke pokazuju da idemo napred. Izašli smo sa predlogom da minimalna zarada od januara bude 35.012 dinara. Minimalna zarada raste tri puta brže nego što raste BDP”, rekao je Mali, koji je istakao da ubrzano raste minimalna cena rada i pokrivenost potrošačke korpe.

  Mali: Minimalac da bude 35.000 RSD, povećava se NEOPOREZIVI DEO zarade

  Izrazio je uverenje da bi do kraja 2023. godine minimalna potrošačka korpa i minimalna zarada trebalo da budu izjednačene.

  “Mi ćemo sa ovim povećanjem minimalne zarade, povećanjem plata i penzija 2022. godine imati prosečnu platu od 670 evra minimum”, rekao je ministar i dodao da je sa ovakvom ekonomskom politikom u okviru plana Srbija 2025. realna mogućnost da prosečna zarada bude i 900 evra.

  “Trenutno se u Srbiji gradi sedam auto-puteva, bolnice, pruge, nikada se više nije gradilo, nikada veće nisu bile plate i penzije”, kazao je Mali.

  Rekao je da će stopa rasta BDP ove godine biti minimum 6,5 odsto.

  “Osim što idemo sa povećanjem minimalne zarade, idemo i sa rasterećenjem opterećenja na zarade. Povećaćemo neoporezivi deo zarada na 19.300 dinara, umesto dosadašnjih 18.300 dinara”, najavio je ministar finansija i objasnio da je minimalna zarada glavni pokretač i utiče na visinu prosečne zarade u Srbiji.

  Srbija duguje penzionerima skoro 100 mlrd. RSD

   

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Bibliotekar

   Da li ce ikada neko od ministara odgovarati za netacne izjave. Dokle ce da lazu ovaj narod o prosecnim platama . Prosecna plata u Srbiji je 300 ili 350 eura , to je realnost . Lako je ministru da daje netacne izjave .

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE