Javne finansije Srbije sada stabilne

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Javne finansije Srbije sada stabilne

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali i šef Misije međunarodnog monetarnog fonda Džejms Ruf usaglasili su se danas da su javne finansije Srbije sada stabilne, ali da je neophodno da se održi fiskalna disciplina, da se nastavi smanjenje javnog duga, kao i da se ojačaju institucije sistema.

  “To će značiti i jaču ekonomiju i nova radna mesta”, zaključili su sagovornici, prenosi se u saopštenju ministarstva.

  Kako je navedeno, Mali i Ruf su razgovarali o najavljenom povećanju penzija i plata u javnom sektoru, kao i o paketu stimulativnih mera koje mogu da doprinesu boljem poslovnom okruženju i povećanju konkurentnosti.

  Oni su se saglasili da je novi program “The Policy Coordination Instrument” (PCI) važan za ubrzan i održiv rast privrede i dohotka, uz očuvanje makroekonomske i fiskalne stabilnosti.

  Ministar je zahvalio predstavnicima MMF-a na dosadašnjoj saradnji i uspešno završenom aranžmanu, i istakao da su rezultati postignuti zahvaljujući zajedničkim naporima.

  Razgovori ministra finansija Srbje sa Medjunarodnim monteranim fondom biće nastavljeni i u toku sutrašnjeg dana, kada će tema biti reforma finansijskog i poreskog sistema.

  Delegacija MMF-a, predvodjena Džejmsom Rufom, boraviće u Beogradu do 13. juna.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE