Manojlović u Umetničkom savetu FCS: Kultura je važna kao struja, voda ili nafta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Manojlović u Umetničkom savetu FCS: Kultura je važna kao struja, voda ili nafta

  Filmski centar Srbije je saopštio da je njegov Upravni odbor osnovao petočlani Umetnički savet tog centra.

  U Savetu su glumci Mirjana Karanović i Predrag Miki Manojlović, filmski reditelj i publicista Đorđee Kadijević, direktor fotografije Predrag Popović i direktor Filmskog centra Gordan Matić.

  Umetnički savet će davati mišljenje i predloge za unapređenje kinematografije i audiovizualnih delatnosti, pomagati u izradi programa rada za unapređenje produkcije, distribucije i prikazivanja, i međunarodne saradnje.

  Umetnički savet čine direktor Filmskog centra Srbije i četiri člana s mandatom od godinu dana i s mogućnošću ponovnog izbora. Upravni odbor Filmskog centra ih imenuje iz reda afirmisanih stručnjaka kinematografske i audiovizuelne delatnosti, uzimajući u obzir predloge ustanova, stručnih udruženja i asocijacija tih delatnosti.

  Direktor Matić je rekao da je uloga Umetničkog saveta strateški važna i da su članovi eminentni stvaraoci poznati i van Srbije.

  Glumica Mirjana Karanović je istakla da joj je čast da bude članica Umetničkog saveta od čijeg sastava očekuje da unapredi rad Filmskog centra Srbije i pomogne autorima, a “kinematografiji da stupi na sledeći nivo, za koji mislim da imamo potencijala” da “dostigne nivo nekih kvalitetnih malih kinematografija u Evropi i svetu”.

  Glumac Predrag Miki Manojlović je istakao da će članovi Umetničkog saveta “pokušati da objasne šta bi još moglo da se popravi u stvaranju filmova, radu Filmskog centra, bioskopske mreže”.

  “Važnost i probojnost filma kao medija je ogromna, a kultura je strateško pitanje, podjednako važno kao struja, voda ili nafta”, rekao je on.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE