Marija je nezaposlena doktorka sa prosekom 9,57 – radila bi bilo gde - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Marija je nezaposlena doktorka sa prosekom 9,57 – radila bi bilo gde

Marija Stanković, tridesetogodišnja doktorka bez posla, koja je fakultet završila sa prosekom 9,57, sa porodicom živi u rodnom selu Donje Dragovlje, opština Gadžin Han.

Bez autobusa, sa surovim zimama u gotovo pustom selu teško je odgajati decu, a najteže je živeti, kaže, bez posla za koji se školovala, piše RTS.

“Nisam zamišljala da ću ovoliko dugo tražiti posao, mislila sam da ću, ipak, sa ovolikim prosekom odmah negde da uspem da se zaposlim”, kaže Marija.

Slala je dokumenta širom Srbije, zvali su je iz Beograda nekoliko puta prošle godine, uđe u uži izbor i nakon toga ništa.

“Spremna sam da radim bilo gde, samo da nađem posao”, poručuje nezaposlena doktorka.

U toku vanrednog stanja poziv iz Niša nije mogla da prihvati zbog prevoza, pa je volontirala u seoskoj zdravstvenoj stanici.

Marija kaže da medicinu neizmerno voli, želi da postane internista, ali nije u mogućnosti da finansira volontersku specijalizaciju, jer žive od muževljeve plate i dečjeg dodatka.

Izvor: RTS

Foto: Pexels

What's your reaction?

Komentari

  • Aleksandar Milanović

    Prava slika upravljanja talentima u našem izmučenom i očerupanom državnom sektoru. Lakmus papir neuspešnosti i neproduktunosti našeg lošeg upravljanja državnim sektororom unazad 75 godina. Jako pogrešna (namerna) selekcija kadrova i amoralnost agresivnih ("snašli se") pojednica bliskih režimima koji se menjaju i muče našu prelepu majku S R B I J U. Za nezavisne talente nema mesta. Ne može da se manipuliše njima. Nek nam je dragi BOG na pomoć. Aleksandar Milanović Prokuplje UG VOLIMO JASTEBAC-VOLIMO SRBIJU

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE