Mark Kjuban otkriva VEŠTINU koja mu je donela MILIONE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mark Kjuban otkriva VEŠTINU koja mu je donela MILIONE

  Na jednom od podkasta How I built this na postavljeno pitanje, šta bi prvo učinio ako bi izgubio sve što je stekao, Mark Kjuban je  izjavio da bi „pronašao posao kao konobar uveče, a preko dana bi radio u prodaji te da bi bez razmišljanja ponovo mogao da postane multimilijarder“. Razlog takvog razmišljanja jeste u tome što on smatra da je uspeh gotovo nemoguć, na bilo kom polju, ako nemate solidne prodajne veštine.

  Od vremena provedenog u direktnoj prodaji zasigurno ćete imati koristi, a u nastavku su samo neke od njih:

  Naučićete da pregovarate

  Svaki posao uključuje pregovaranje: s kupcima, dobavljačima, pa čak i zaposlenima. Prodavci nauče da slušaju, identifikuju ključne pokretače, nađu način da dođu do sporazuma  a da ne ostanu u lošim odnosima. Sklapanje posla je delom umetnost, delom nauka. Ako želite da vodite ljude, morate da budete sposobni  da zaključite posao, što odlični prodavci znaju, ali i odlični poslodavci.

  Naučićete da budete uporni

  Prodavci sve vreme „ne“ čuju kao odgovor. Nakon nekog vremena „ne“ će vam predstavljati izazov, a ne odbijanje i tada ćete shvatiti šta sledeće treba da uradite.

  Naučićete se samodisciplini

  Kada radite za veliku kompaniju, ponekad možete i da ne radite mnogo, ali i dalje da budete plaćeni za svoj posao. No ipak kada radite na proviziju više ste vođeni onim da ako želite da zaradite to zavisi isključivo od vas.

  Steći ćete samopouzdanje

  Rad u prodaji odličan je lek za sramežljivost. Naučićete da imate više samopouzdanja, posebno u nekim kriznim situacijama.

  Uspešni vlasnici kao i uspešni ljudi uopšte, većinu svog vremena proveli su u „prodaji“, zato naučite kako nešto da prodate i to će biti najbolja investicija koju ćete ikada napraviti za sebe.

  Izvor: Poslovni puls

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE