Marko Mišković osuđen na tri godine i šest meseci zatvora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Marko Mišković osuđen na tri godine i šest meseci zatvora

  Viši sud u Beogradu osudio je zbog utaje poreza Marka Miškovića, sina vlasnika kompanije Delta Holding Miroslava Miškovića, na kaznu od tri godine i šest meseci zatvora i kaznu od osam miliona dinara. Dužan je da plati više od 320 miliona dinara poreza državi.

  Milo Đurašković proglašen je krivim za zloupotrebe u kruševačkoj fabrici maziva i osuđen je na sedam godina zatvora i kaznu od šest milona dinara.

  Sin vlasnika kompanije Delta Holding Marko Mišković nije došao na izricanje presude na šta po zakoni i nije obavezan, javlja reporter B92.

  Milo Đuraškoviću i još 12 optuženi, koji se terete za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i kruševačkom fabrikom maziva, došli su na izricanje presude.

  Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću presuda neće biti izrečena na današnjem ročištu, jer se njemu po odluci suda donetoj krajem prošle godine sudi u odvojenom postupku zbog zdravstvenih razloga i čeka se njegov oporavak da bi se nastavilo.

  Tužilaštvo za organizovani kriminal je za Marka Miškovića predložilo deset godina zatvora i novčanu kaznu od milion dinara, zbog učešća u poslovima kojima su oštećena putarska preduzeća u Srbiji, kao i za utaju poreza.

  Za vlasnika Nibens korporacije Mila Đuraškovića, to tužilaštvo je predložilo kaznu od 15 godina zatvora zbog oštećenja putarskih preduzeća, ali i kruševačke fabrike maziva, čiji je vlasnik bila pomenuta korporacija, kao i novčanu kaznu od milion dinara.

  Za ostale optužene tužilaštvo je predložilo kazne od sedam do 12 godina zatvora, a za dvoje optuženih novčanu kaznu od milion dinara.

  Presuda će biti izrečena i Dejanu Jeftiću, Ristu Ristiću, Bori Jeliću, Branislavu Jovasoviću, Ljiljani Kostić, Srđanu Filipoviću, Milutinu Gaševiću, Zoranu Mihailoviću, Zdravku Rašu, Predragu Filipoviću, Živojinu Petroviću i Jadranki Badrić.

  Protiv Miškovića, Đuraškovića i još osam optuženih, krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda pokrenut je 2012. zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Slučaj u vezi sa fabrikom maziva iz Kruševca pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

  Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu, što znači da ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

  Izvor: Beta, B92

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE