Maska napušta sve više najbližih saradnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Maska napušta sve više najbližih saradnika

  Charles Mwangi, Teslin direktor inženjerstva napušta tu kompaniju i odlazi u Stealth Startup, javlja Business Insider. Reč je o maloj kompaniji koja će nuditi „nove alate za postojeće komunikacione uređaje” i koja čeka prvi krug investicija, stoji u vrlo siromašnom opisu na LinkedIn profilu tog startapa.

  Mwangi je svoju karijeru pre Tesle gradio u druga dva automobilska diva, Nissanu i Toyoti, a timu milijardera Ilona Maska (Elona Muska) pridružio se 2012. godine.

  “Srećnik sam jer sam u svojoj novoj avanturi pronašao jednaku inspiraciju kao i na samim počecima Tesle, ali u potpuno drugoj industriji. To je misija s potencijalom da menja svet na globalnom nivou”, napisao je Mwangi u svojoj objavi na LinkedInu. 

  Sada već bivši Maskov saradnik,  dodao je da na novi posao odlazi s kolegom Shenom Jacksonom, koji je poziciju direktora proizvodnog inženjerstva u Tesli napustio u septembru prošle godine.

  Odlaskom Charlesa Mwangija nastavio se niz odlazaka visoko pozicioniranih Teslinih direktora koji su tokom 2018. i početkom ove godine napustili tu kompaniju.

  Prema Business Insideru, samo od septembra do danas iz Tesle je otišlo 13 direktora, uključujući i Mwangija i Jacksona. Od početka prošle godine, Maska je u Tesli napustilo ukupno 22 direktora i menadžera koji su bili zaduženi za čitav niz poslovnih područja i procesa, od inženjerstva, razvoja do finansija i prodaje.

  “Mojim kolegama u Tesli: neverovatno je koliko smo napredovali. Bilo je to mukotrpno putovanje, ali se definitivno isplatilo. Nastaviću da vas bodrim sa strane. Vaš  uspeh je zaista svetski uspeh – poručio je Mwangi u svojoj objavi o odlasku iz kompanije.

  Tesla se, s druge strane, baš kao ni njen prvi čovjek Ilon Mask, još nije oglasila povodom najnovijeg gubitka rukovodećeg kadra.

  Izvor: Business insider, novac.hr

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE