Matić: Grčka će REFUNDIRATI TROŠKOVE za testiranje dece

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Matić: Grčka će REFUNDIRATI TROŠKOVE za testiranje dece

  Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je sa Grčkom usaglašeno da građani Srbije mogu da uđu u tu zemlju sa digitalnim sertifikatom o vakcinaciji, bez obzira o kojoj se vakcini radi, dok je deca starija od 10 godina morati da imaju antigenski test za ulazak u zemlju.

  Od 14. maja Grčka će otvoriti granične prelaze preko Severne Makedonije, ali se očekuje da će u aprilu otvoriti granicu ka Bugarskoj, dodala je Matić i navela da će građani “u tom smislu biti prioritetni i moći će da prolaze brzom trakom”.

  Sa antigenskim i PCR testovima moguće je ući u Grčku, rekla je Matić za RTS i dodala da je uzrast dece definisan i evropskim nacrtom dokumenta u vezi sa digitalnim sertifikatima o vakcinaciji.

  Unija smatra da je granica 12 godina, ali su bilteralno zemlje-članice, poput Grčke, spustile taj uzrast na 10 godina i deca od 10 godina pa naviše moraju da imaju antgenski test, dodala je.

  Prema njenim rečima, Grci će omogućiti svim građanima koji su za svoju decu radili antigenske testove refundaciju troškova, odnosno da će u iznosu tih troškova dobiti neku dodatnu uslugu u hotelu.

  Posle potpisivanja sporazuma sa Grčkom i Hrvatska je objavila da će moći da se uđe sa sertifikatima o vakcinaciji, da su sve vakcine priznate i da će građani koji nisu mogli da prime vakcinu iz opravdanih razloga moći da uđu u tu zemlju ili sa PCR ili antigenskim testom, s tim što je granica za ulazak u Hrvatsku, kada je reč o deci, sedam godina, naglasila je Matić.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE