Matić: Kopaonik NEĆE POSTATI novi Zlatibor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Matić: Kopaonik NEĆE POSTATI novi Zlatibor

  Zlatibor ne izgleda reprezentativno i Ministarstvo turizma će dati sve od sebe da Kopaonik ne postane kao Zlatibor, najavila je resorna ministarka Tatjana Matić.

  Na pitanje da li postoji master plan za Kopaonik, istakla je da će Ministarstvo koje vodi dati sve od sebe da on ne postane novi Zlatibor, koji, kako je rekla, ne izgleda reprezentativno i da postoji master plan za Kopaonik, koji je donet 2009. godine, a izmenjen 2016. godine.

  “Suština je da u skladu sa strategijom razvoja turizma u Srbiji od 2020. do 2025. godine mi treba da završimo 16 master planova. To su Fruška gora za područje Irig, Golija, Stig, Gučevske planine, Palić, Gornje Podunavlje, Donje Podunavlje, Put rimskih careva, Sokobanja, Stara planina, Tara, Zlatibor, Zlatar, Novo Miloševo, Bački Petrovac, Bačka Palanka, Besna Kobila i Sremski Karlovci”, rekla je Matić.

  Naglasila je da je uloga države da se obezbedi odgovarajuća infrastruktura i putna i komunalna za razvoj svih turističkih destinacija u Srbiji i da će se na tome raditi u saradnji sa lokalnim samoupravama.

  Srbija je zaključno sa današnjim danom ostvarila oko 9,5 miliona noćenja turista i oko 2,2 miliona dolazaka, što je malo slabiji rezultat od onoga koji smo imali turistički rekordne 2019. godine kada smo imali više od 10 miliona noćenja i 3,6 miliona dolazaka, izjavila je ministarka Matić.

  Sertifikati i putovanje u EU

  Naši digitalni sertifikati i dalje se priznaju u Evropskoj uniji, kju ar kodovi se očitavaju i očekujemo da vrlo brzo naši zeleni sertifikati budu potpuno kompatibilni sa evropskim i da ćemo tako rešiti nedoumice građana koji nas zovu i pitaju da li naši sertifikati i dalje važe, izjavila je ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić.

  Ona za Tanjug objašnjava da nikakvih tehničkih problema oko očitavanja sertifikata nema, ali da problem može biti kada je neko vakcinisan sa dve doze, od druge je prošlo više od šest meseci, a nije primio treću dozu i putuje u neku od zemalja gde je prihvaćena treća doza, pola godine nakon druge.

  “Zato molim građane koji putuju u zemlje EU i druge države, da se pre puta informišu koji su zdravstveni protokoli na snazi i šta se od dokumenata traži tamo gde nameravaju da putuju”, ističe ona.

  Naglašava da se mora voditi računa o tome i da ne postoji tehnički problem očitavanja sertifikata, već da je neki sertifikat istekao.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE