Medicinski fakultet se OGRADIO od peticije protiv VAKCINACIJE DECE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Medicinski fakultet se OGRADIO od peticije protiv VAKCINACIJE DECE

  Medicinski fakultet u Beogradu ogradio se od postupaka dvoje svojih profesora koji su potpisali peticiju pod nazivom “Peticija protiv vakcinacije dece eksperimentalnim vakcinama protiv kovida19″.

  Kako se navodi u saopštenju Medicinskog fakulteta, koje je potpisao dekan prof dr Nebojša Lalić, na fakultetu su bili “neprijatno iznenađeni” kada su dobili informaciju o postojanju ovakve peticije.

  U saopštenju se navodi da pomenuta peticija “sadrži niz netačnih, stručno neutemeljenih i neargumentovanih tvrdnji, koje nisu iznesene na stučnim skupovima već prezentirane javnosti na način koji može naneti nepopravljivu štetu ne samo vakcinaciji dece nego i toliko potrebnom ubrzanju vakcinacije protiv ove bolesti u celini”.

  “Posebno je nedopustivo što su aktivni potpisnici Peticije dva profesora Medicinskog fakulteta u Beograda, koji se na svoje zvanje otvoreno pozivaju, i od čijeg se postupka Fakultet energično ograđuje”, navodi se u saopštenju, u kome se ističe i da se Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu uvek zalagao za sveobuhvatnu primenu vakcinacije kao civilizacijskog dostignuća u medicine.

  Više puta je, dodaje se, jasno izražen stav nastavnika i saradnika Medicinskog fakulteta o pitanjima koja se pominju u ovoj peticiji.

  “Kada se radi o aktuelnoj pandemiji COVID-19, brojni nastavnici i saradnici Fakulteta su uzeli učešća kako u definisanju terapijskih i preventivnih pristupa, tako i u njihovoj primeni, uz snažnu podršku Fakulteta”, podseća se u saopštenju.

  Posebnim saopštenjem obratili su se i zaposleni na Institutu za mikrobiologiju i imunologiju, Katedri za mikrobiologiju i Katedri za imunologiju.

  Oni su takođe istakli da “apsolutno ne podržavaju stavove” iznete u ovoj peticiji, koji su netačni, stručno neutemeljeni i neargumentovani.

  “Nastavnici i saradnici Instituta za mikrobiologiju i imunologiju snažno podržavaju vakcinaciju protiv COVID-19 svih starosnih i drugih grupa za koje su vakcine odobrene, jer je to jedini način za efikasno i dugoročno rešavanje pandemije. Vakcine čija upotreba je odobrena su bezbedne i korist od njihove primene daleko premašuje bilo koji mogući rizik”, navode se u saopštenju.

  Dalje se dodaje “da je jedina nesumnjivo tačna tvrdnja u tekstu peticije ona koja se odnosi na “lažno predstavljanje medicinskih istina” i “širenje pseudonauke”, te da je “tekst ove peticije pravi primer i jednog i drugog”.

  “Kao nastavnici i saradnici najvećeg medicinskog fakulteta u zemlji treba da se zapitamo kako i zašto se bilo ko sa medicinskim obrazovanjem odluči da podrži ovakvu inicijativu, ali nam je takođe dužnost da kažemo da ovakav pseudonaučni i pseudokritični pristup značaju, dijagnostici i prevenciji oboljenja COVID-19 nanosi stvarnu i ozbiljnu štetu zdravlju svih nas”, zaključuju nastavnici i saradnici katedri i instituta.

  Ovo saopštenje potpisali su svi članovi Katedre za imunologiju i 24 od 25 članova Katedre za mikrobiologiju, a nije potpisala jedino prof. dr Valentina Arsić Arsenijević, koja je bila potpisnik peticije protiv vakcinacije dece protiv kovida 19.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Aleksandra

   Ako se uvede obavezna vakcinaciji, bezpravno, i nad popom je pop, podne u krivicu prijavu i trazi ti odstetu od rSrbije. Zbog maltretiranja i mene kao roditelja, moje dece, i mnogo tu pravnih stavki ima da se navede. Da vidimo, E SAD STE PRETERALI! STOP! STOP!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE