Menadžer koji se vratio iz Srbije IZAZVAO novo ŽARIŠTE u Italiji? - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Menadžer koji se vratio iz Srbije IZAZVAO novo ŽARIŠTE u Italiji?

  Menadžer koji se vratio u Italiju sa službenog puta iz Srbije bio je pozitivan na novi koronavirus. Odbio je lečenje u bolnici, nakon čega je stvoreno novo žarište u regionu Veneto.

  Predsednik regiona Veneto je izjavio za medije da se menadžer vratio iz Srbije 25. juna sa jasnim simptomima kovida, ali da je bez obzira na to viđao ljude, održavao sastanke, bio na jednoj zabavi i jednoj sahrani.

  U hitnu pomoć je otišao 28. juna kada mu je uzet bris, a test je bio pozitivan. On je odbio da ostane u bolnici. Nakon toga je nastavio sa društvenim životom, iako je znao da je bolestan.

  “Svako je odgovoran za sopstveni život, ali ne sme sebi da dozvoli da ugrožava tuđe”, rekao je predsednik Regiona Veneto.

  Gradonačelnik mesta iz kog je pacijent insistirao je da on ostane u bolnici. Menadžer je trenutno u teškom stanju, intubiran.

  Nalazi se na intenzivnoj nezi bolnice San Bortolo, odeljenju koje je pre samo mesec dana proslavilo činjenicu da je “kovid fri”.

  U medijima je trenutno označen kao “nulti pacijent” i zbog njega će region Veneteo najverovatnije ponovo uvesti strože mere.

  Žarište se vezuje za firmu Laserdžet iz Pojana Mađore blizu Vićence u kojoj su 52 osobe u karantinu, dok se u blizini Verone nalazi njih skoro 40.

  Jedna žena iz Padove je takođe pozitivna i bila je u kontaktu sa menadžerom. Zaja, predsednik Regiona Veneto je rekao da je nulti pacijent zaražen od strane sedamdesetogodišnjaka u Srbiji koji se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi u jednoj od bolnica.

  On je takođe izjavio da bi trebalo uvesti obavezno bolničko lečenje za osobe koje imaju jake simptome bez obzira na to da li se oni protive ostanku u bolnici.

  Sada se svi nadaju da nehajno ponašanje jedne osobe neće dovesti do toga da se kompromituje ponovo život čitavog regiona.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE