Menja se zakon o GRADSKOJ BUCI: Merenje na licu mesta, bez najave i po prijavi!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Menja se zakon o GRADSKOJ BUCI: Merenje na licu mesta, bez najave i po prijavi!

  Izmene Zakona o buci, omogućiće da komunalna gradska milicija i inspektori zaštite životne sredine, po prijavi građana, mere nivo buke na licu mesta, što se posebno odnosi na buku koja dolazi iz pojedinih ugostiteljskih i drugih objekata, posebno u stambenim zgradama, izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

  Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Vujović je sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem razgovarala o „unapređenju mehanizama za rešavanje problema buke“.

  „Kako bismo efikasnije rešili ovaj problem, potrebno je da izmenimo propise, pre svega u delu da republički inspektori i komunalna gradska milicija mogu da reaguju na licu mesta. Ovaj problem moramo da rešavamo zajedno“, rekla je Vujović.

  Beoinfo

  Na temu kontrole zagađenja vode dogovoreno je da se koristi brod „Argus“, pre svega kada je reč o zagađenju Save. Kako je saopšteno, „brod će biti korišćen tokom vikenda, budući da je uočeno da pojedini privredni subjekti vikendom ispuštaju u reku nedozvoljene materije“.

  „Apelujem na sve privredne subjekte da poštuju zakon. Inspektori zaštite životne sredine i komunalna milicija Grada Beograda će zajedno, koristeći brod ‘Argus’, kontrolisati da li je povećano zagađenje Save. Najstrože ćemo sankcionisati sve privredne subjekte za koje utvrdimo da su kršili zakon“, rekla je Vujović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE