Mesi zbog utaje poreza osuđen na 21 mesec, ali neće morati u zatvor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mesi zbog utaje poreza osuđen na 21 mesec, ali neće morati u zatvor

  Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi i njegov otac Horhe osuđeni su na 21 mesec zbog utaje poreza, ali neće morati da služe zatvorsku kaznu.

  Španski sud osudio je Mesija i oca zbog pronevere više od 4,5 miliona evra između 2007. i 2009. godine.

  Vlasti su ranije navele da su njih dvojica izbegavali plaćanje poreza već da su preko kompanija u Belizeu i Urugvaju prodavali prava na lik napadača Barselone.

  Zbog činjenice da ni Leo, niti Horhe nisu imali kriminalni dosije, a i da je kazna manja od dve godine, ipak neće biti zatvorske kazne.

  Prihodi su se, osim prava na lik, odnosili i na ugovore sa Bankom Sabadelj, Danoneom, Adidasom, Pepsijem, Prokter end Gemblom i Kuvajtskom kompanijom za kuvanje.

  Mesijevi agenti istakli su da igrač nije posvetio ni minut svog vremena čitanju ili analizi ugovora, ali je Sud u Barseloni doneo je 2015. godine pravilo po kojem fudbalske zvezde ne mogu da dobiju imunitet ako nisu upoznate sa finansijama, koje je u ovom slučaju vodio otac.

  “Ja sam sebe posvetio fudbalu. Poverio sam ocu i advokatima brigu o drugim stvarima. Siguran sam da nisu želeli da me prevare. Ne znam ništa o ovome, niti me to ikada interesovalo. Znam samo da sam potpisao ugovor i da moram da se pojavljujem u reklamama ili se fotografišem. Ništa nisam pročitao niti tražio. Sećam se da sam pre deset godina išao kod notara, ali ne znam zbog čega, davno je bilo”, rekao je Mesi prilikom izlaganja odbrane.

  Njih dvojica su u avgustu 2013. godine uplatili 5,6 miliona dolara kako bi izbegli suđenje.

  Izvor: B92

  Foto: Beta/AP Ricardo Mazalan

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE