Mihajlović: Srbiji je potrebna nacionalna građevinska kompanija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mihajlović: Srbiji je potrebna nacionalna građevinska kompanija

  Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarala o formiranju nacionalne građevinske kompanije, da se bira model, ali će “ta kompanija sigurno biti ustrojena kao najuspešnije firme na zapadu”.

  “Imamo problem da pronađemo našu firmu koja kompletan posao u infrastrukturi može da uradi kvalitetno i na vreme. Da ne govorim o pozivima država iz Afrike i Azije da naši građevinari rade kod njih”, rekla je Mihajlović za Blic.

  Ona je objasnila da većina naših firmi radi istovremeno na nekoliko projekata, a realno nemaju dovoljno ni mehanizacije ni ljudstva da ih kvalitetno završe i da stoga često prebacuju resurse s jednog na drugo gradilište i neki projekat uvek kasni.

  “Zato smo predsednik Vučić i ja došli do toga da Srbiji treba jedna velika građevinska kompanija koja će moći, stručno i logistički, da odgovori prvo svim projektima u Srbiji, a onda i poslovima van zemlje. Mi smo to imali nekad, ali je sve uništeno tokom privatizacija. Još biramo model, ali će ta kompanija sigurno biti ustrojena kao najuspešnije firme na zapadu. Razgovaramo da se i druge domaće firme uključe u ovaj projekat”, istakla je Mihajlović.

  Izvor: Blic

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE