Mihajlović: Zabrana MHE u zaštićenim područjima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mihajlović: Zabrana MHE u zaštićenim područjima

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da će novi zakon o obnovljivim izvorima energije zabraniti izgradnju svih hidroelektrana u zaštićenim područjima.

  “Mini-hidroelektrane su tema o kojoj se mnogo govorilo, koja je možda trebalo da bude rešena kroz jedan drugi zakon, u nadležnosti jednog drugog ministarstva, ali budući da je to i pitanje obnovljivih izvora energije, rešili smo da to uredimo kroz novi zakon o obnovljivim izvorima energije.”

  U zonama zaštite, bilo da je prva, druga ili treća, neće biti moguća izgradnja hidroelektrane bilo kog tipa ili snage, bilo da su male, male derivacione, velike, rekla je Mihajlovićeva posle obilaska vetroparka u Kovačici.

  Zaista je bilo mnogo problema sa mini-hidroelektranama, pogotovo derivacionim, naglasila je ministarka i dodala da “nema vremena da se razmišlja o prošlosti”.

  Ona je dodala da je nacrtom zakonoma predviđeno da samo na osnovu odluke vlade može da se razmatra izgradnja hidroelektrane u ovim zonama, ako to predstavlja nacionalni interes.

  Izvor: BIZLife

  Foto: FB Dušan Kuzmanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE