Milijarder Mark Kjuban OTKRIVA kako donosi brže i bolje ODLUKE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milijarder Mark Kjuban OTKRIVA kako donosi brže i bolje ODLUKE

  Voren Bafet koristi “test novina” za donošenje odluka. Ako taj test prođe, odluka može da se donese.

  Naime, od rukovodilaca kompanije Berkšir hatavej Bafet traži da svaki svoj potez sude prema tome kako bi se osećali da sutradan njihova odluka završi u lokalnim novinama i da je prenese ne tako prijateljski nastrojen novinar. Tu vest bi pročitala njihova porodica i prijatelji.

  Ako bi odluka prošla ovaj test, mogu biti sigurni da može da se sprovede.

  A Džef Bezos kaže da bi “najviše odluka trebalo da donesete sa oko 70 odsto informacija koje biste voleli da imate. Ako čekate na 90 odsto informacija najverovatnije ste suviše spori”, napisao je u godišnjem izveštaju izvršni direktor Amazona.

  Kako njihov kolega milijarder Mark Kjuban donosi bolje, brže odluke?

  Konstantno učim. To je prvo i najvažnije“, rekao je Kjuban.

  “Pored toga, mislim da sam naučio da budem fin i trudim se da ne držim uvek sve pod svojom kontrolom.”

  Pixabay

  Svojevremeno je Kjuban izjavio da je grozan šef i mikromenadžer. „Nadgledam svaki vaš potez dokle god vam ne verujem u potpunosti“, rekao je.

  „Ako vam pošaljem 30 mejlova očekujem brze odgovore i direktne akcije. Onda prelazimo na nedeljne izveštaje. I prvo želim loše vesti. Želim da pročitam: Prokletstvo, izgubili smo ovu prodaju. Želim da znam probleme kako bih mogao da vam pomognem.”

  Od tada, Kjuban (61) kaže da je ukrotio svoj stil i da je naučio da manje upravlja, a da svoje vreme iskoristi na kvalitetniji način.

  „Najvažnija stvar koju sam pokušao da uradim je da sarađujem i da zapošljavam ljude čije veštine dopunjuju moje veštine. Želim ljude koji znaju šta ja nemam i od kojih mogu da naučim “, rekao je on Kjuban.

  Međutim, kaže da “još uvek uči” uprkos ogromnom uspehu u poslu. Prvo je prodao svoj start ap, MicroSolutions, 1990. godine za šest miliona dolara, a zatim, devet godina kasnije, prodao je Broadcast.com za 5,7 milijardi dolara u akcijama Yahoo-a. Takođe je vlasnik košarkaškog kluba Dalas Maveriks i investitor.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE