Milijarderi filantropi pokreću svemirski projekat

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milijarderi filantropi pokreću svemirski projekat

  Neki od najuticajnijih filantropa među milijarderima planiraju da lansiraju moćnu digitalnu platformu koja bi kontrolisala lavinu podataka koji stižu sa satelita svakog dana i učine ih dostupnim u humanitarne svrhe i za zaštitu životne sredine.

  Bil i Melinda Gejts, koji upravljaju i sredstvima legendarnog investitora Vorena Bafeta, udružili su se sa osnivačem I-beja Pjerom Omidjarom da bi osnovali projekat “Radiant Earth”, skladište i arhivu za podatke i fotografije koje su prikupili sateliti, dronovi i ostali vazduhoplovi.

  Očekuje se da će projekat koštati više miliona dolara, a glavni cilj je da se pronađu načini da se podaci o Zemlji i foto-materijal analiziraju, kombinuju i učine dostupni bez naknade i onima koji nisu stručnjaci.

  “Radiant Earth” će pomoći da se izgradi “ko, šta, gde, kada i zašto” za planiranje i upravljanje stavkama poput globalnog zdravlja, održivog razvoja, reakcija u slučaju nepogoda, bezbednosti hrane…

  Fondacija Bila Gejtsa i njegove supruge je pozvala u Sijetl više od 150 naučnika i stručnjaka za analizu podataka na simpozijum “Thought Leaders Summit”. Razmatrano je šta je potrebno humanitarnim organizacijama, grupama za zaštitu spoljašnje sredine i zemljišta.

  Procenjuje se da je tokom poslednjih pet godina broj satelita koji su upotrebi porastao 40 odsto, te da ih oko Zemlje kruži gotovo 1.400.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/gejts-osniva-energetski-fond-od-milijardu-dolara/

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Canka Videnović

   Potpuno je jasno da " filantropi" organizuju ogromnu bazu podataka da bi još više mogli da kontrolišu i upravljaju ljudima. Cilj je biti praćen, nadgledan i usmeravan na svakom mestu i u svakom trenutku.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE