Mini modnom revijom i filmom "Nezavisne" do snažne poruke svim ženama "ZA SLOBODU, ZA IZBOR, ZA SVAKU ŽENU"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mini modnom revijom i filmom “Nezavisne” do snažne poruke svim ženama “ZA SLOBODU, ZA IZBOR, ZA SVAKU ŽENU”

  SIGURNA U SEBE I SVOJE TELO; MOJE TELO- MOJA STVAR. I SAMO JA SE TU PITAM! BORBA ZA JEDNAKA PRAVA JE BORBA SVIH POLOVA,  SAMO TRAŽIMO JEDNAKE ŠANSE; ZA OSTALO ĆEMO SE SNAĆI, poruke su koje su  manekenke i plus sajz modeli sinoć poslali javnosti na mini modnoj reviji koja je održana u Kombank Dvorani, u sklopu premijere filma “NEZAVISNE”.

  Naime, tradicija organizovanja večeri za dame nastavljena je u kultnom prostoru, ali na do sada neuobičajen način. Pre filma, ovoga puta je pored koktela dobrodošlice, publiku u sali obradovao mini modni događaj u saradnji sa modnom kućom „Select“, tokom koga su “defilujući” modnom pistom manekenke i plus size modeli nosili TRANSPARENTE kojima se iskazuje solidarnost sa ženama i daje podstrek njihovom osnaživanju.

  Na kraju revije, koja je trajala svega 10-ak minuta, svi modeli su podigli zajednički transparent na kome  je pisalo ZA SLOBODU, ZA IZBOR, ZA SVAKU ŽENU!

  Kratak uvodni program vodio je stand up komičar Srđan Olman, a publici se kratko obratila i  Fransoa Žakob, stalna koordinatorka Ujedinjenih Nacija u Srbiji, koja je poručila:

  Društvo koje ograničava 50% svoje populacije ne može biti ono koje napreduje dovoljno brzo. Danas, duboko u 21. veku, i dalje se suočavamo sa rodnim stereotipima, žene nisu podjednako zastupljene u političkom životu, niti na visokim menadžerskim pozicijama. I, možda i najvažnije, u Srbiji jedna od tri devojke i žene doživela je neku vrstu nasilja.

  Podsetimo, glavni cilj „mini modne manifestacije“ je naglašavanje važnosti poruke da žene ne treba vrednovati isključivo po izgledu i proporcijama, kao što je to rađeno na izboru za mis sveta 1970. godine u Londonu, o čemu inače i govori film NEZAVISNE, koji je ujedno promenio poimanje zapadnog model lepote.

  Zanimljiv podatak je da film većinski stvarala ženska ekipa.

  Drama Nezavisne dolazi od rediteljke Filipe Louthorp. Jednu od glavnih uloga tumači Kira Najtli, dok su među ostalim protagonostima Greg Kenir, Ris Ifans i drugi. Radnja je smeštena u London godine 1970. kada je održano takmičenje za Mis sveta čiji je domaćin bio američka legenda komedije Bob Houp. Ovo takmičenje za Mis sveta bilo je jedno od najgledanijih – sa preko 100 miliona gledalaca.

  Tvrdeći da takmičenje ponižava žene, upadom na binu novoosnovani Ženski pokret za oslobođenje stekao je slavu preko noći, ometajući prenos takmičenja uživo. Kada se prenos nastavio proglašenje pobednice izazvalo je nemir. Pobednica takmičenja nije bila favoritkinja iz Švedske nego Mis Grenade, prva crna žena koja je postala Mis sveta. Za nekoliko sati publika je postala svedok proterivanja patrijarhata sa bine, kao i menjanja zapadnog ideala lepote.

  Za modne kreacije plus size manekenki bila je zadužena modna linija Plus & Fabulous, dok je manekenke obukao Zvonko Marković.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE