Ministar krivi Koridore, a ovi krive vreme

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar krivi Koridore, a ovi krive vreme

  Iz Koridora Srbije tvrde da je slabije povlačenje kreditnih sredstava u prvom kvartalu godine moguće objasniti uslovima na gradilištu, odnosno vremenskim uslovima koji su vladali u Srbiji u tom periodu.

  “U prva dva meseca ove godine teško je bilo očekivati od izvođača da ispune planove u izvođenju radova s obzirom na vremenske uslove koji su u tom periodu bili u Srbiji.”

  Trošenje kapitalnih investicija ne može se gledati na par meseci već na godišnjem nivou, samim tim da dok je zimski period nema ni obavljanja građevinskih radova, pa nema ni trošenja, navodi se u saopštenju Koridora.

  Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je ranije da je Srbija potrošila sedam milijardi dinara manje sredstava od planiranih investicija u prvih pet meseci i da odgovor zbog čega je tako treba tražiti u Koridorima Srbije.

  On je rekao da to nije dobro, jer se tu ne radi o uštedi, kao što bi to moglo da izgleda nekom ko je neupućen, već o neispunjenju plana, dodajući da put koji nije izgrađen ne daje nikakve pozitivne rezultate.

  Koridori su, međutim, naveli da se oni odgovorno i domaćinski odnose prema svim kreditima i da do sada nije bilo velikih odstupanja u pogledu predviđenog povlačenja sredstava.

  “Obzirom na ove okolnosti, sva sredstva koja nisu utrošena u prvom kvartalu iz navedenih razloga već se uveliko povlače, jer je građevinska sezona u punom jeku, kako bi kompletan Koridor 10 bio završen…”, dodaje se u saopštenju Koridora.

  Izvor: Beta

  Foto: A.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE