Ministar označio početak radova: Srbija dobija još jedan aerodrom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar označio početak radova: Srbija dobija još jedan aerodrom

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović simbolično je danas označio početak radova na izgradnji poletno-sletne staze, signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata na aerodromu “Rosulje”, u Кruševcu.

  Novi aerodrom imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara, i biće moguć prihvat aviona raspona krila od 12 do 24 metra, saopštilo je ministarstvo.

   

  “Izgradnjom aerodroma Rosulje i izmeštanjem sa postojeće lokacije rešavamo pitanje aerodroma u blizini Кruševca, dok je sa druge strane veća vrednost za Кruševac i ceo ovaj region to što uklanjanjem starog aerodroma oslobađamo vrlo atraktivno zemljište u industrijskoj zoni za dolazak novih kompanija”, izjavio je Momirović.

  Prema njegovim rečima, lokacija starog aerodrome nije bila povoljna za razvoj industrijske zone u Кruševcu.

  “Sada dobijamo dodatno zemljište za izgradnju novih fabrika, dok ćemo izgradnjom novog aerodroma ‘Rosulje’ omogućiti brži pristup domaćim i stranim investitorima njihovim kompanijama koje su otvorili u rasinskoj regiji. Projekat razvoja ovog aerodroma, kao i drugih aerodroma širom Srbije, pokazuje ispravnost politike Vlade Srbije da se posebna pažnja posveti ulaganju u manje aerodorome koji će omogućiti ubrzani razvoj avio-saobraćaja u našoj zemlji”, rekao je ministar Momirović.

  Posetu Кruševcu, ministar je iskoristio i za obilazak radova na Moravskom koridoru.

  “Radovi na Moravskom koridoru se odvijaju odličnom dinamikom. Eksproprijacija zemljišta je u toku i teče bez zastoja duž cele trase. Na sektorima 1 i 3 procenat eksproprijacije je 100 odsto, dok je na sektoru 2 ekspropisano 90 odsto zemljišta. Neverovatan je osećaj kada dođem na Moravski koridor i kada pomislim da ćemo ovim najsavremenijim autoputem koji se gradi u ovom delu Evrope uspeti da spojimo autoput Beograd – Niš sa autoputem “Miloš Veliki” – istok i zapad Srbije”, zaključio je ministar Momirović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE