Ministar: Vratiti KULT PORODICE, u poslednjoj deceniji 40% sklopljenih brakova razvedeno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar: Vratiti KULT PORODICE, u poslednjoj deceniji 40% sklopljenih brakova razvedeno

  Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović rekao je da nema popravljanja demografske slike bez porodice i da treba vratiti kult porodice u najpozitivnijem smislu.

  „Decenije su prolazile, a onda je ispred nas, kao monstrum izleteo problem koji se zove demografija, tako će nam dugo vremena trebati da promenimo ili zaustavimo taj trend koji je zastrašujući“, kazao je Dmitrović.

  Rekao je da je prvi put posle 50 godina broj Srba pao ispod sedam miliona, sa stalnom tendencijom smanjenja brojnosti, i da je pitanje svesti jedan od termina koji otvara više prozora u sagledavanju tog problema.

  Ukazao je da postoje brojni faktori koji utiču na demografsku sliku, a da je najvažniji među njima žena koja odlučuje o rađanju dece, ali i migracije savremenog sveta i poslodavci kojima često ključno pitanje nije obrazovanje već da li žena planira da rađa.

  Kazao je i da je još jedan od problema neravnomeran razvoj gradova i činjenica da se sela prazne munjevitom brzinom, i ukazao da je 2020. u odnosu na 2019. sklopljeno 10.000 brakova manje, dok je poslednjih 10 godina 40 odsto sklopljenih brakova razvedeno.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE