Ministarka ima čak 52 primedbe na rad Srbijagasa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka ima čak 52 primedbe na rad Srbijagasa

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da će to ministarstvo dati saglasnost na program poslovanja Srbijagasa za 2021. godinu kad on bude predvideo odvajanje delatnosti, poštovanje zakona i jasne prioritete za investicije, “što sve sada nije slučaj”.

  Rekla je da postoje 52 tačke primedbi na plan poslovanja Srbijagasa, a kao jedan od primera, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, navela je bilans tokova gotovine, u kome je priliv novca od investiranja oko 460 miliona dinara, a da je odliv 7,5 milijardi dinara, što znači da su 15 puta veći rashodi.

  “To je ta gasifikacija kod koje se ne zna gde je novac, da je novac potrošen, a da nismo dobili gasifikovane gradove ili delove gradova”, navela je Mihajlović.

  Dodala je i da plan koji je poslao Srbijagas nema ni početak ni kraj, da su podaci u njemu netačni, i poručila da ni Ministarstvo ni Vlada neće usvajati laž.

  Ocenila je da u planu Srbijagasa kao da ne postoji država, kao da ne postoje odluke Vlade u vezi sa razdvajanjem delatnosti.

  “Tražimo da se to ispravi, i nećemo odustati od insistiranja da Srbijagas bude kompanija koja posluje pregledno, efikasno i uspešno, jer je to pitanje budućnosti gasnog sektora Srbije”, rekla je Mihajlović uoči osnivačkog sastanka Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE