Ministarka Kisić "dreši kesu": 10.000 zaposlenima u sistemu socijalne zaštite

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka Kisić “dreši kesu”: 10.000 zaposlenima u sistemu socijalne zaštite

  Zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, koji su u sistemu kovida, njih 5.372, dobiće jednokratnu novčanu nadoknadu u iznosu od po 10.000 dinara, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

  Darija Kisić je za Tanjug istakla da je ministarstvo iniciralo predlog, a da je Vlada Srbije usvojila takav zaključak.

  Podsetila je da zaposleni u ustanovama socijalne zaštite više od osam meseci ulažu maksimalne napore da spreče da virus uđe među korisnike ustanova, ali i da na vreme otkriju infekciju i spreče dalje širenje ukoliko do toga dođe.

  Korisnici tih ustanova su, kako kaže, u najvećem riziku za nastanak različitih komplikacija ukoliko do infekcije dođe.

  “Upravo kao podrška svim zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, ministarstvo je iniciralo predlog da se svim zaposlenima u ovim ustanovama isplati jednokratna novčana nadoknada u iznosu od 10.000 dinara, a na sednici Vlade Srbije je usvojen zaključak za takvu vrstu materijalne naknade”, rekla je Kisićeva.

  Kako je objasnila, reč je o zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, koji su finansirani iz budžeta Srbije i koji rade u sistemu kovida.

  “Na ovaj način smo želeli da im uputimo podršku i da im se zahvalimo na trudu koji ulažu i koji će ulagati u narednom vremenskom periodu”, podvukla je Kisićeva.

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će u petak biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške zaposlenima u zdravstvu.

  Izvor: RTS, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Jakov

   I sad se pitam šta su meni dali 100 eura, kad sad zdravstvenim radnicima daju manje od 100 eu, izgleda da sam ja kao građanin zaslužio tih 100 eu, a ovi jadni zdravstveni radnici i to samo njih 5.372 dobiće jednokratnu pomoć, ko da su socijalni slučajevi, a ne zdravstveni radnici na zadatku spašavanja naroda od epidemije.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE