Ministarka posle nenajavljenog obilaska dece: Ustanova odiše pozitivnom energijom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka posle nenajavljenog obilaska dece: Ustanova odiše pozitivnom energijom

  Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević obišla je danas, nenajavljeno, Ustanovu za smeštaj dece i mladih “Duško Radović” u Nišu.

  Kako se navodi, osmesi i zadovoljstvo na licima dece i mladih najbolje govore o kvalitetu usluge, odnosu zaposlenih prema njima i uslovima u kojima žive, ustanova odiše pozitivnom energijom, a iz svake sobe se čuje dečiji smeh.

  “Deca su se obradovala poseti, veseli su i zadovoljni i angažovani različitim vidovima aktivnosti”, ukazuje se u saopštenju.

  U domskom smeštaju u toj ustanovi nalazi se 11 dece, u maloj domskoj zajednici 12, a u prihvatilištu 12 dece i mladih.

  Darija Kisić Tepavčević u petak je takođe nenavaljeno posetila Domsko odeljenje za smeštaj dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju pri Centru za socijalni rad u Šapcu.

  Nis, 3.07.2021. – Ministarka za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Darija Kisic Tepavcevic obisla je danas, nenajavljeno, Ustanovu za smestaj dece i mladih “Dusko Radovic” u Nisu, u okviru koje se pruzaju usluge domskog smestaja, male domske zajednice i prihvatilista. (BETAPHOTO/Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/MO)

  Ministarstvo je u petak najavilo da će se narednih dana nastaviti nеnajavljеnе posеtе ustanovama socijalnе zaštitе, kao i da će tim koji je formiran obići ustanove, utvrditi činjеnično stanjе i kvalitеt zaštitе korisnika i nakon toga dati prеporukе za unaprеđеnjе sistеma socijalnе zaštitе. To je najavio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

  Grupa nevladinih organizacija objavila je u junu izveštaj “Zaboravljena deca Srbije” u kojem se govori o sistemskom zlostavljanju dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u ustanovama socijalne zaštite.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE