Ministarstvo DEMANTUJE lokalne političare: Gondola NIJE PUŠTENA u probni rad

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo DEMANTUJE lokalne političare: Gondola NIJE PUŠTENA u probni rad

  Građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture utvrdila je da se radovi na izgradnji gondole u Čajetini izvode u skladu sa odobrenom tehničkom dokumentacijom i izdatim građevinskim dozvolama, saopštilo je Ministarstvo i navelo da još nisu ispunjeni uslovi za probni rad.

  Ministarstvo je dodalo da je od jula 2017. do januara 2020. godine opštini izdalo građevinske dozvole za svih pet faza projekta izgradnje gondole, od početne stanice Zlatibor do krajnje stanice na Torniku, kao i da su u toku završni radovi na parternom uređenju zemljišta oko podignutih stubova i na montiranju i testiranju opreme.

  “Projekat još nije došao do faze probnog rada niti su ispunjeni uslovi za probni rad. Lokalni političari su napravili zabunu u javnosti time što su 19. avgusta, u prisustvu isporučioca opreme za gondolu iz Francuske, zajedno sa novinarima otišli na gradilište da prisustvuju testiranju opreme bez opterećenja, koje je pogrešno predstavljeno kao probni rad”, navelo je Ministarstvo.

  Inspekcija je investitoru i izvođaču radova naložila da za sve vreme izvođenja radova, kao i na izgrađenim stanicama, preduzimaju sve predviđene mere za bezbednost objekata, okoline i zaštitu životne sredine.

  Izgradnja gondole značajno će doprineti poboljšanju turističke ponude Zlatibora, ali istovremeno čini još vidljivijim brojne propuste lokalne samouprave u opštini Čajetina, na koje je Ministarstvo već ukazivalo, a koja je dozvoljavajući neplansku i stihijsku gradnju na ovoj planini trajno nanela štetu ovom važnom prirodnom i turističkom resursu Srbije, piše u saopštenju.

  https://www.bizlife.rs/biznis/nekretnine-sr/zlatiborska-gondola-pustena-u-probni-rad-prvi-posetioci-u-septembru-foto/

   

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE