Ministarstvo kulture o ukidanju Muzeja: IZMIŠLJOTINE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo kulture o ukidanju Muzeja: IZMIŠLJOTINE

  Potpredsednica Vlade Republuke Srbije i ministar kulture i informisanja Maja Gojković održala je danas sastanak sa direktorom Prirodnjačkog muzeja Milanom Paunovićem, nakon kog je saopšteno da muzej neće izgubiti status samostalne nacionalne ustanove i postati radna jedinica Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

  “Na sastanku je istaknuto da je Nacrt zakona o muzejskoj delatnosti, koji će se uskoro naći pred Narodnom skupštinom Republike Srbije, definisao između ostalog i status Prirodnjačkog muzeja”, saopšteno je iz Ministarstva kulture nakon sastanka i naglašeno:

  “Iz teksta Nacrta zakona je potpuno jasno da je to republička ustanova kulture i da će i nakon usvajanja ovog zakona nastaviti da radi u ovakvom statusu”.

  Navedeno je da su na sastanku razjašnjenje “sve izmišljotine koje su juče provejavale u delu javnosti”.

  GASI SE beogradski Prirodnjački muzej posle 125 GODINA

  Direktor Muzeja i ministar kulture i informisanja su nakon toga, kako je saopšteno, razgovarali o daljim planovima rada sa posebnim osvrtom na planove vezane za izgradnju zgrade Muzeja.

  Muzej: Nesporazum zbog nezvaničnih informacija i glasina

  Sve ovo su potvrdili i iz Prirodnjačkog muzeja. Kako su naveli, zaključci današnjeg sastanka sa Ministarstvom jesu da “Ministrastvo kulture nema, niti je imalo nameru menjanja statusa Prirodnjačkog muzeja, republičke ustanove kulture”.

  Jedan od zaključka odnosio se i na jučerašnje saopštenje ove ustanove u kom se navodi da se Muzej gasi nakon 125 godina postojanja.

  “Nedavno nastala situacija je posledica nedostatka komunikacije i nesporazuma na osnovu nezvaničnih informacija i glasina”, objasnili su.

  Kako su dodali, direktor Prirodnjačkog muzeja dr Milan Paunović zahvaljuje se na podršci i istovremeno izvinjava zbog nastalih turbulentnih zbivanja, građanima Srbije, akademskoj javnosti, institucijama i pojedincima, naročito Ministarstvu kulture i informisanja i potpredsedniku Vlade i ministru kulture gospođi Maji Gojković.

  “Nakon razrešenja nesporazuma vođen je konstruktivan razgovor o aktuelnim i hroničnim problemima smeštaja Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, kao i daljim planovima za rad i razvoj ove stare srpske institucije kulture”, navodi se u današnjem saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici Muzeja.

   

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE