Ministarstvo odbrane UKLONILO sve vesti sa sajta iz perioda pre Vulina (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo odbrane UKLONILO sve vesti sa sajta iz perioda pre Vulina (FOTO)

  Ministarstvo odbrane Srbije uklonilo je iz arhive vesti na zvaničnom veb sajtu sve informacije o aktivnostima pre 30. juna 2017. godine, kada je na čelo tog ministarstvo došao Aleksandar Vulin, pa tako u arhivi nije moguće naći vesti čak ni iz perioda kada je vojni ministar bio aktuelni predsednik Aleksandar Vučić.

  “Najdalja” vest u pretrazi, na 528. strani arhive, upravo je od 30. juna 2017. godine a reč je o informaciji da je tog dana u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba obavljena primopredaja dužnosti između Vulina i njegovog prethodnika u Ministarstvu odbrane Zorana Đorđevića.

  Prilikom pretrage po ključnim rečima, recimo “Aleksandar Vučić”, prva vest u kojoj se pominje ime predsednika takođe je datirana na 30. jun 2017. godine i primopredaju dužnosti a sve kasnije vesti uglavnom se tiču situacija u kojima je Vulin pominjao Vučića ili događaja kojima su zajedno prisustvovali.

  Druge pretrage po ključnim rečima kao što su (prethodni ministri) Zoran Đorđević ili Nebojša Rodić takođe ne daju rezultate pre 30. juna, dok je izuzetak Bratislav Gašić koji se pominje 30. avgusta 2017. godine, ali tada već kao direktor Bezbednosno-informativne agencije kojem je Vulin dodelio plaketu Ministarstva odbrane.

  Što se tiče arhive saopštenja Ministarstva odbrane i tu istorija počinje 7. septembra 2017. godine i informacije o saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca u kojoj su poginula dva pripadnika Vojne policije.

  Portal Nova ekonomija navodi da se slična situacija dogodila i sa sajtom Ministarstva finansija.

  Kako za taj portal tvrdi profesor Fakulteta FEFA Goran Radosavljević, sa početkom korona-krize prezentacije o postignućima domaće privrede koju je Ministarstvo finansija objavljivalo uz makroekonomske podatke nestala je sa sajta.

  On je dodao da nema više ni arhive publikacije Bilten javnih finansija (dostupan je samo poslednji broj) ni izveštaja o kretanju javnog duga pre avgusta 2012.

  Izvor: Beta

  Foto: Printscreen, Beta/Andrija Gavrilović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE