MINUS državne kase premašio 300 MILIJARDI RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MINUS državne kase premašio 300 MILIJARDI RSD

  Budžetski deficit Srbije za sedam meseci ove godine iznosio je 323,7 milijardi dinara, objavilo je Ministarstvo finansija.

  Prihodi su ostvareni u iznosu od 710,6 milijardi dinara, a rashodi su izvršeni u iznosu od 1.034,4 milijarde dinara, objavljeno je  na sajtu ministarstva.

  Deficit je julu iznosio 19 milijardi dinara. U tom mesecu su naplaćeni prihodi u iznosu od 131,5 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 117,3 milijardi.

  Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV-a, u iznosu od 51,9 milijardi dinara, i akciza u iznosu od 36,6 milijardi.

  Kako je navedeno, visoka naplata poreza na dobit rezultat je uplate ovog poreza prema godišnjem obračunu čiji je krajnji rok početak avgusta.

  Neporeski prihodi u julu ostvareni su u iznosu od 13,7 milijardi dinara, dok je priliv donacija iznosio 0,5 milijardi.

  Rashodi su u navedenom mesecu izvršeni u iznosu od 150,5 milijardi dinara, pri čemu su izdaci za zaposlene iznosili 25,5 milijardi, a transferi fondovima PIO, RFZO, NSZ i fondu SOVO 28,8 milijardi dinara.

  Subvencije su iznosile 37,3 milijardi dinara, kako je objašnjeno, s obzirom na to da je isplaćena pomoć privrednicima u sklopu seta mera za borbu protiv efekata pandemije korona virusa.

  Na nivou opšte države je, prema preliminarnim podacima, u periodu januar – jul ostvaren fiskalni deficit u iznosu od 330,4 milijarde dinara i primarni fiskalni deficit u iznosu od 257,9 milijardi, navedeno je u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE