Mirna zemlja, a ulažu OGROMAN NOVAC u naoružanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mirna zemlja, a ulažu OGROMAN NOVAC u naoružanje

  Australijska vlada je najavila velika ulaganja u odbranu i nacionalnu bezbednost u vreme pogoršanih odnosa s Kinom.

  Vlada planira da potroši 270 milijardi australijskih dolara (212 milijardi američkih dolara) tokom naredne decenije za unapređenje odbrane, da bi se “promovisao otvoren i miran Indo-pocifički region”, navodi se u dokumentima Ministarstva finansija.

  Tu je uključeno 747 miliona dolara za unapređenje četiri poligona za vojnu obuku na Severnoj teritoriji gde američka mornarica ima privremenu bazu.

  Australijska vlada je u martu najavila da će u saradnji sa SAD početi da proizvodi rakete na navođenje. Tim projektom od milijardu australijskih dolara, Australija će napraviti prvu domaću raketu.

  Vlada planira da u narednoj deceniji potroši 1,3 milijarde dolara da pojača Australijsku obaveštajno-bezbednosnu organizaciju, svoju glavnu obaveštajnu službu, da bi se suočila sa pretnjama nacionalnoj bezbednosti.

  “Moramo biti pripremljeni za svet koji je manje stabilan i više osporavan”, rekao je ministar finansija Džoš Frajdenbert u Parlamentu, dok je iznosio svoj ekonomski plan za fiskalnu godinu koja počinje 1. jula.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE