Mišković: Suđenje nanelo veliku štetu "Delti". Prvostepena presuda 5. marta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mišković: Suđenje nanelo veliku štetu “Delti”. Prvostepena presuda 5. marta

  Prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću, vlasniku “Delta holdinga” optuženom da je sinu Marku Miškoviću pomogao da utaji porez od oko 320 miliona dinara biće izrečena 5. marta pred Specijalnim sudom u Beogradu. To će biti druga po redu odluka, pošto je prethodnu, kojom je prvi čovek “Delte” bio osuđen na pet godina zatvora ukinuo Apelacioni sud. Tužilaštvo je i ovog puta od suda tražilo da Mišković bude osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

   Tokom današnjeg iznošenja završne reči, Mišković je istakao da mu se šest godina sudi bez i jednog dokaza, samo na osnovu pretpostavke, najavljujući da se sprema izdavanje knjige koja će se baviti ovim procesom.

  “Poštovani sude, ja želim danas, u završnoj reči, da još jednom kažem da je optužnica protiv mene, Marka, Živojina i Jadranke izmišljena, lažna i da je tužilaštvo to uradilo pod pritiskom. Naredbu da se ja ubacim u optužnicu za poresku utaju u firmi Mera, bez obzira na to što nisam ni vlasnik, ni direktor, ni član organa upravljanja, doneo je lično Miljko Radisavljević, Tužilac za organizovani kriminal, i bez obzira na to što moje ime nije pomenuto u krivičnoj prijavi, ni u zapisnicima inspektora koji su kontrolisali Meru 2010. i 2013. godine”, rekao je Mišković na početku izlaganja.

  Naglasio je da je suđenjem naneta velika šteta “Delti”, da se sve vreme sudi vodećem privredniku Srbije, koji je na ime poreza u budžet Srbije uplatio milionske cifre. Pozvao je sudsko veće da presudu donese na osnovu dokaza, zakona i savesti.

   Pored Miroslava Miškovića, kao i njegovog sina Marka, za koga je Tužilaštvo predložilo kaznu od četiri godine zatvora i novčanu od osam miliona dinara postupak se vezano za sporni porez vodio i protiv Jadranke Bardić i Živojina Pavlovića. Uporedo sa ovim postupkom, suđeno je i optuženima za navodne zloupotrebe kojima je oštećena kruševačka Fabrika maziva, za šta je prvooptuženi Milo Đurašković, vlasnik “Nibens korporacije” i za koga je Tužialštvo zatražilo od suda da bude osuđen na deset godina zatvora i novčanu kaznu od deset miliona dinara. Za preostalih šestoro optuženih, zatražene su kazne od četiri do osam godina zatvora.

  Izvor: BIZLife/Večernje novosti

  Foto: Delta Holding

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE