MK Group najveći izvoznik u prehrambeno-prerađivačkom sektoru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MK Group najveći izvoznik u prehrambeno-prerađivačkom sektoru

  MK Group sa svojim članicama, kompanijama Carnex, Sunoko, MK Commerce i Agroglobe, šesti je najveći izvoznik iz Srbije u periodu januar-jul 2017. godine i prvi u prehrambeno-prerađivačkom sektoru sa ukupnim iznosom od 116 miliona evra za pomenuti period, saopšteno je iz kompanije.

  Najveći udeo, 63,5 miliona eura, tj. nešto više od polovine u ukupnom izvozu svih članica MK Group leži u izvozu žitarica, i to kukuruza, pšenice, suncokreta i soje kompanija MK Commerce i Agroglobe. Sunoko proizvodi doprineli su izvozu sa 42 miliona, a Carnex sa 10,5 miliona evra.

  „Ostvaren izvoz dokaz je da višedecenijsko iskustvo kompanije u oblasti agrara, preneto na prehrambeno-prerađivački sektor u MK Group, i dalje donosi najbolje rezultate“, izjavio je Dušan Radičević, direktor MK Group i dodao da „poljoprivreda, ali turizam i bankarstvo ostaju streteška opredeljenost MK Group i to su oblasti u koje nastavljamo da ulažemo i dodatno razvijamo naše poslovanje.“

  MK Group poseduje najveće skladištene kapacitete na ovim prostorima, što im omogućava da imaju vertikalno integrisan način proizvodnje. Poslovanje počiva na savremenom menadžmentu, mehanizaciji poslednje generacije i najsavremenijim tehnološkim rešenjima, koji zajedno daju izuzetne poslovne rezultate. Povezuje 40 preduzeća i zapošljava ukupno i do 7000 ljudi. Sve to čini poslovni sistem MK Group najvećim gigantom celokupnog agrara i industrije šećera, navodi se u saopštenju.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: MK Group promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE