Mlekara Šabac među prvima dobila žig "ČUVARKUĆA“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mlekara Šabac među prvima dobila žig “ČUVARKUĆA“

  Privredna komora Srbije ovim žigom dodelila je potvrdu Mlekari za natprosečan kvalitet proizvoda

  Privredna komora Srbije dodelila je Mlekari Šabac žig „Čuvarkuća“, za čak osam brendova i na taj način potvrdila natprosečan kvalitet mlečnih proizvoda stvorenih u Srbiji, u potpunosti od domaćih resursa.

  Mlekara Šabac je među prvih pet kompanija sa najviše prijavljenih proizvoda, a žig Čuvarkuća dobijen je za sirne namaze Sirko i A la kajmak, Mladi sir, Mediteraneo sir, Mediteraneo morska so sir, Poppy-čokoladno mleko, kao i za Šabački i ABT jogurte.

  “Svi naši proizvodi nastaju od domaćih sirovina. Visokokvalitetno sirovo mleko otkupljujemo od 700 farmera čime ih osnažujemo da ostanu na selu i razmenjujemo sa njima sva iskustva koja smo decenijama sticali u mlekarstvu. Znanje koje se koristi u proizvodnji je takođe naše, kod nas u timu rade već generacije ljudi najčešće iz istih familija, tako da su tu majke, ćerke, očevi i sinovi, što nas čini jednom pravom porodičnom proizvodnjom, a opet i industrijom zbog svoje veličine. Održivo poslovanje moguće je u Srbiji kada se, kao kod nas, zasniva na 100% domaćem kapitalu, sirovinama, resursima i znanju. Želim da se zahvalim Privrednoj komori Srbije na ovoj inicijativi jer verujem da će „Čuvarkuća“ zaživeti kao oznaka i opstati u narednim godinama, a takođe želim da se zahvalim i potrošačima na dosadašnjem devedesetogodišnjem poverenju i dobrom ukusu“, izjavio je Dragan Šašić, generalni direktor u Mlekari Šabac.

  Mlekara Šabac godišnje prerađuje 50 miliona litara sirovog mleka sa domaćih farmi i plasira više od 20 hiljada tona gotovih mlečnih proizvoda na tržišta Srbije, Evrope, Rusije i Carinske unije, kao i na teritoriji Adria regiona i u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Konstantnim velikim investicijama u proteklih nekoliko godina i uvođenjem sistema World Class Manufacturing, Mlekara Šabac unapređuje procese u proizvodnji i potvrđuje svoj rad u skladu sa najvišim standardima koji se primenjuju u industriji hrane.

  Mlekara Šabac postoji 90 godina i jedna je od najvećih mlekara u Srbiji, ali istovremeno i najveća srpska mlekara, sa stoprocentnim domaćim kapitalom u njenom vlasništvu. Istovremeno, Mlekara Šabac je i najveći srpski izvoznik mlečnih proizvoda, koji izvozi na čak 14 tržišta i konstantno razvija, proširuje i unapređuje proizvodni portfolio.

  Zahvaljujući implementaciji najviših međunarodnih prehrambenih standarda kvaliteta i bezbednosti, kao i primeni najsavremenijih tehnologija u proizvodnji, Mlekara Šabac ne samo da proizvodi najkvalitetnije mlečne proizvode, već postavlja i standarde za budućnost u proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda.

  Više detalja možete pronaći na www.mlekara-sabac.rs

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mlekara Šabac

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE