MMF ponovo među Srbima: Ovoga puta kapitalni građevinski projekti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MMF ponovo među Srbima: Ovoga puta kapitalni građevinski projekti

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) biti razgovora o izdacima za kapitalne projekte u oblasti građevine.

  “Govorićemo o realizaciji projekata, o projektima koje već završavamo, to je Koridor 10 i Koridor 11, ali i o novim pojektima. Nas čekaju novi autoputevi, to je ono u stvari o čemu razgovaramo najčešće sa MMF-om”, rekla je Mihajlovićeva za Radio-televiziju Srbije (RTS).

  Ona je rekla da je ministarstvo kojim upravlja poslednje tri godine 98 odsto novca koji je opredeljen za kapitalne investicije trošilo upravo na te velike projekte.

  “Ono što je bio problem u prethodnih desetak godina jesu mnogi kediti koji su nas sačekali, koji su bili uzeti i koji su počeli da se ralizuju a za njih nije bilo projekata”, rekla je Mihajlovićeva.

  Ona je navela da je rok za završetak obilaznice oko Beograda tri godine od početka radova, a kako je navela, moguće je da bude završena i ranije.

  “Dugo su trajali pregovori oko obilaznice, žao mi je što neki prethodni mistri to nisu završili, jer bismo mi sada pričali o nekom trečem autoputu koji bismo radili…Biće to gotovo za tri godine”, rekla je Mihajlovićeva i najavila da će radove kineske i azerbejdžanske kompanije na tom gradilištu obilaziti svake sedmice.

  Ona je najavila da se Koridor 10 pušta u saobraćaj do kraja godine kao i 103 kilometara puta od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11.

  “Ministarstvo je poslalo na mišljenje memorandum sa američkom kompanijom Brehel, vrednost investicije je maksimum 800 miliona evra. Pregovarali smo dugo. Ono što će se dobiti ovim autoputem nije samo put, već i sredjivanje korita reke”, rekla je Mihajlović i dodala da će to dobra prevencija od poplava.

  Prema njenim rečima očekuje da sredinom sledeće godine počnu građevinski radovi, a za 2 i po godine bi trebalo da bude završen Moravski koridor.

  Ona je ponovila da se 24 sata radi na saniranju Koridora u Grdelici, a da će do kraja godine biti moguće proći istočnim i južnim krakom Koridora 10.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE