Mobing i loši uslovi: Čak 13 anesteziologa DALO OTKAZ u sarajevskoj bolnici

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mobing i loši uslovi: Čak 13 anesteziologa DALO OTKAZ u sarajevskoj bolnici

  Veća grupa anesteziologa zatražila je raskid radnog odnosa u Kliničkom centru u Sarajevu zbog pritisaka uprave, ali i loših uslova za rad i neodgovarajuće nege pacijenata zaraženih koronavirusom.

  Tu informaciju je tokom dana potvrdio ministar zdravlja Kantona Sarajevo Haris Vranić, upozoravajući na to da je reč o očiglednom dokazu o lošem radu uprave Kliničkog centra, predvođene Sebijom Izetbegović, suprugom predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

  “Trinaest anesteziologa je dalo otkaz, tako da će nakon sedam dana otkaznog roka prestati da rade u Kliničkom centru. I mene kao ministra i vladu je to zateklo. Dali smo obećanje da niko neće ostati bez posla, jer ne dopuštamo svojevrsni mobing koji je naterao te ljude na to”, kazao je Vranić na sednici kantonalne skupštine, odgovarajući na pitanja poslanika koji su tražili pojašnjenje o tome šta se zbiva u Kliničkom centru.

  Traženo da potpišu da uslovi rada nisu loši

  Prema navodima lokalnih medija, direktan povod za otkaze anesteziologa je pritisak uprave Kliničkog centra, iz koje su od njih tražili da potpišu pismo kojim opovrgavaju tvrdnje o lošim uslovima rada na Klinici za anesteziologiju, ali i o tome da su neupotrebljivi kineski respiratori koji se tamo koriste na pacijentima s teškim oblicima covida-19.

  Vlada Federacije BiH je za bolnice u tom entitetu prošle godine nabavila sto respiratora iz Kine, čij se kvalitet pokazao problematičnim. Grupa anesteziologa je na to upozorila upravu Kliničkog centra u Sarajevu internim pismom iz marta ove godine, koje je ipak dospelo do medija.

  Direktorka KCUS Izetbegović potom je tvrdila da su te optužbe neosnovane i da kineski respiratori dobro funkcionišu.

  Međutim, zbog nabavke tih problematičnih i preplaćenih respiratora pred Sudom BiH trenutno se sudi federalnom premijeru Fadilu Novaliću, ministarki finansija Jelki Miličević i bivšem šefu Civilne zaštite Fahrudinu Solaku, kao i Fikretu Hodžiću, vlasniku firme Srebrena malina, koja je bila posrednik u kupovini uređaja.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE