Momirović o slučaju "Gea turs": Nedopustivo, hitan inspekcijski nadzor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Momirović o slučaju “Gea turs”: Nedopustivo, hitan inspekcijski nadzor

  Povodom slučaja “Gea turs” – prevoznika koji nije organizovao prevoz i povratak srpskih državljana iz Grčke, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je danas da je nedopustivo da se naši građani ostave u inostranstvu na takav način, posebno u trenutku kada i dalje nismo potpuno relaksirani u vezi koronavirusa.

  Kako se navodi u saopštenju ministarstva, naložen je hitan inspekcijski nadzor firme “Gea turs” kako bi utvrdili da li je prevoznik radio po Zakonu o prevozu prilikom odvoženja naših građana u Grčku.

  “Insistiraćemo na tome da se preduzmu sve mere kako bi se ljudi bezbedno vratili u zemlju”, dodaje Momirović.

  Ističe i da “Gea turs” poseduje Licencu za međunarodni vanlinijski prevoz putnika u drumskom saobraćaju i da prema proverama u bazi poseduju i autobuse s kojima nesmetano mogu da vrše vožnju u Grčkoj.

  “Između ostalog, radi se o prevozniku koji je konkurisao i dobio nepovratna novčana sredstva kroz Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom koronavirusa. Očekujem svaku vrstu preuzimanja odgovornosti prema građanima i prema poslu kojim se bave, kao i hitno slanje autobusa, a ne kombija po građane koje su ostavili u Grčkoj u nezavidnoj situaciji”, zaključio je Momirović.

  Prevoznik “Gea turs” koji je odvezao putnike iz Srbije u Grčku na svom sajtu dao je obaveštenje da prevoz za Grčku obustavlja do daljnjeg.

  “Usled toga što grčke pogranične službe onemogućavaju nesmetan kombi prevoz, nismo u mogućnosti da nastavimo sa prevozom na ovoj destinaciji do daljnjeg. Ukoliko dođe do promena, blagovremeno ćemo vas obavestiti”, navodi “Gea turs” na svom sajtu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Djordje Krstic/MO

  What's your reaction?

  Komentari

  • putnik

   Sad ste se setili. Pa oni ovo isto rade godinama, putnici se žalili, oni malo priprete...Davno je trebalo da je zatvore.

  • Miloš

   Koji kombi prevoz može da vozi četiri putnika do Grčke bez gubitaka? Verujem svaku reč vlasniku Gee. Pre korone sam više puta koristila njihov servis, i uvek je sve bilo peofesionalno odradjeno. Da Grci vole da zakinu i prevare npr. kod iznajmljivanja rent a car prevoza, takodje je poznato. Deset puta naplaćuju ogrebotine koje su sami napravili ili koje se samo lupom vide, traže pare za pranje vozila koje su već uračunate u cenu i sl. Tužno je što Grci ovakvim postupanjem dovode i agenciju i putnike u tešku situaciju.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE