Momirović: Više od 80.000 aktivnih gradilišta i BEZ NEZAPOSLENIH u građevini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Momirović: Više od 80.000 aktivnih gradilišta i BEZ NEZAPOSLENIH u građevini

  U Srbiji se trenutno gradi najviše u njenoj savremenoj istoriji, na preko 80.000 aktivnih gradilišta i nema nezaposlenih radnika u građevinarstvu, koje je vodeća grana domaće privrede, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

  Momirović je čestitajući Dan građevinara u pisanoj izjavi naveo da “u ovom trenutku projektujemo i gradimo oko 1.000 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica”, kao i da je “vrednost investicija u saobraćajnu infrastrukturu oko 23 milijarde evra, što predstavlja skoro polovinu srpskog bruto društvenog proizvoda”.

  “Investiramo pola milijarde evra u razvoj vodnog saobraćaja i vodnih koridora, kao i u razvoj luka na Dunavu i Savi. Danas realizujemo najveći i najvredniji projekat u Jugoistočnoj Evropi – brzu prugu od Beograda do Subotice, kao dela železničkog koridora do Budimpešte, gde će građani između Beograda i Novog Sada putovati svega trideset minuta, najmodernijim švajcarskim brzim vozovima”, naveo je Momirović.

  On je dodao da je “građevinarstvo od početka godine jedna od ključnih komponenti privrednog rasta Srbije”.

  “Izvesno je da ćemo i u trećem kvartalu imati dodatno ubrzanje rasta našeg sektora, i to za oko 30 odsto. Pokrenuti projekti omogućiće građanima Srbije bezbedan, brz i moderan put prema svim značajnijim urbanim i poslovnim centrima u zemlji i regionu, a privredi neuporedivo lakši pristup starim ali i novim tržištima”, rekao je Momirović.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE