Mostarcu pošta VRATILA pismo jer je adresirano ĆIRILICOM

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mostarcu pošta VRATILA pismo jer je adresirano ĆIRILICOM

  Pisana pošiljka adresirana ćirilicom i upućena na adresu u Novi Sad iz Hrvatske pošte u Mostaru vratila se pošiljaocu sa porukom da je “zabranjeno pisanje ćirilicom”.

  Pošta je predata 7. aprila u glavnoj poslovnici Hrvatske pošte u Mostaru, a pošiljaocu se vratila danas, prenosi Oslobođenje.ba.

  Mostarac kome je pošta vraćena rekao je da je Hrvatska pošta Mostar primila kovertu bez problema.

  “Pošiljka je bila preporučena s povratnicom i plaćena 16,80 KM. Danas dobijam kovertu nazad. Zbunjen pitam poštara šta je u pitanju. Zajedno zaključujemo da je na koverti nalepnica na kojoj piše `zabranjeno pisanje ćirilicom` i pečat Pošte Zagreb”, rekao je Mostarac.

  On je istakao da je u pitanju važna pošiljka koja je trebalo da stigne u Novi Sad (bulevar Mihajla Pupina 25) u određenom roku. Ovaj Mostarac postavlja pitanja – da li je u BiH službeno pismo ćirilica ili nije?

  “Ako pošta nije mogla da se pošalje na ćirilici, onda su bili dužni da to kažu na prijemu. Ne samo da sam oštećen, jer moji važni dokumenti nisu stigli u roku, nego sam povređen kao čovek i šokiran”, rekao je ovaj Srbin iz Mostara.

  Hrvatska pošta Mostar oglasila se povodom ovog slučaja.

  Oni se pozivaju na “Opće uvjete za obavljanje poštanskih usluga”, u kojima je navedeno da “pošiljka za inostranstvo može biti adresirana pismom države odredišta, uz uslov da su latinicom upisani naziv mesta i naziv odredišne države”.

  Dodaju da pošiljaoc nije adresirao svoju pošiljku skladno odredbama “Općih uvjeta za obavljanje poštanskih usluga”, te mu je iz tog razloga odbijeno slanje pošiljke. Poručili su kako im je žao što je pošiljaoc doživeo loše iskustvo sa slanjem predmetnog pisma.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE