Može i ovako: Trgovački lanac ukinuo RAD NEDELJOM pa ostvario RAST PRODAJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Može i ovako: Trgovački lanac ukinuo RAD NEDELJOM pa ostvario RAST PRODAJE

  Nakon odluke da ukine rad nedeljom i praznicima prošle godine, hrvatski trgovački lanac KTC ostvario je rast prodaje, pokazali su podaci o poslovanju.

  Inače, reč je o prvom i zasad jedinom hrvatskom trgovačkom lancu koji je lani od 1. januara ukinuo rad nedeljom i praznicima.

  Prema podacima o poslovanju tokom prošle godine, to se nije odrazilo na pad prometa u KTC-ovim maloprodajnim centrima. Štoviše, prihodi od trgovine bili su 4 odsto veći nego prethodne godine.

  Prema podacima hrvatske Financijske agencije (FINA), križevački trgovinski lanac KTC imao je pad prodaje od 1,4 odsto. Međutim, u KTC-u objašnjavaju da nije reč o padu prometa u trgovini, nego ukupnom padu kompanije koja u svom sastavu ima i ugostiteljstvo, benzinske pumpe, prodavnicu kućnih potrepština i poljoprivrednu apoteku, piše Danica.hr.

  „Tačan je podatak da je u segmentu trgovine KTC-a rast 4 odsto. Promet u trgovini 2019. godine iznosio je 1,25 milijardi kuna, a prošle godine oko 1,3 milijarde kuna“, rekli su u križevačkom trgovačkom divu.

  Dodaju i da pad od 1,4 odsto dolazi iz segmenata benzinskih pumpi i ugostiteljskih objekata.

  „Tako je pad na benzinskim stanicama tokom prošle godine iznosio 16 odsto, a pad u segmentu ugostiteljstva je čak 31 odsto. Rezultat poslovanja benzinskih i ugostiteljstva isključivo je vezan za pandemiju. Poljoprivredne apoteke KTC-a ostvarile su isti promet prošle godine kao u 2019. godini“, saopštili su uz KTC-a.

  Izvor: Danica.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE