"Muzej na minut" u Kombank dvorani

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Muzej na minut” u Kombank dvorani

  Projekat “Muzej na minut”  je inovativni vid povezivenja bioskopa „Kombank dvorana“ i Narodnog muzeja u Beogradu sa ciljem uvođenja novog vida komunikacije kulturne baštine sa publikom i otkrivanja novih ljubitelja muzeja i bioskopa.

  Neočekivanim pojavljivanjem muzejskog eksponata na bioskopskom platnu pre početka filmske projekcije, kratkim susretom posredovanim emocionalnim vodičem, biseri nacionalne kulturne baštine oživeće na nesvakidašnji način. Kombinacijom zvuka, teksta i slike stvorena je kratka i snažna forma koja otkriva različite slojeve i mogućnosti doživljaja umetničkog dela.

  Prvi eksponat Narodnog muzeja koji će biti predstavljen u Bioskopu Kombank Dvorana su Plava vrata, antologijsko delo srpskog impresionizma, nastalo veštom rukom Milana Milovanovića. Kratkim filmom o ovoj slici #MuzejNaMinut počinje serijal. Za Plavim vratima će slediti slike Đorđa Krstića i Save Šumanovića, kao i odabrani radovi drevnih kultura i strane umetnosti iz Narodnog muzeja.

  Zahvaljujući MCF-u i Bioskopu Kombank dvorana koji su prepoznali interes u zajedničkoj promociji kulturnih sadržaja, ujedno deleći vrednosti koje su zajedničke sa Narodnim muzejom u Beogrdu, na ovaj način proširuju svoju kulturnu misiju.

  Muzej ulazi u nove medijske forme, koristeći samo jedan minut gledaočeve pažnje za ostvarivanje snažnog utiska i doživljaja umetnosti. Pripovedanje na ovaj način prelazi u nove, dinamične, digitalne forme obraćajući se i novim posetiocima.

  Projekat #MuzejNaMinut je ostvaren u saradnji sa firmama NextGame koja ga je kreativno uobličila i Cinammon Production koja je producirala serijal.  #MuzejNaMinut je ujedno i deo međunarodnog projekta GIFT – koji se bavi istraživanjima mogućnosti personalizovanih muzejskih iskustava, sa podrškom Evropske komisije kroz fond Horizon 2020.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE