Na 300 metara od Slavije USKORO još jedna FONTANA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na 300 metara od Slavije USKORO još jedna FONTANA

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da su pripremni radovi za izgradnju fontane na platou kod Cvetnog trga počeli ovih dana kao i da će sama izgradnja trajati do kraja februara u zavisnosti od vremenskih uslova.

  On je naveo da je investitor je Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, a donator kompanija Vodavoda d.o.o. Mionica.

  “Fontana će biti površine četrdeset kvadratnih metara, a biće sastavljena od dve celine. Jedna je plato sa vertikalnim mlazevima između kojih može i da se prolazi, a druga se sastoji od kamenih kubusa i pet malih bazena različitih dimenzija sa plitkom vodom.”

  Fontana je projektovana kao prelivna, a mlaznice će biti u tri reda sa po šest, pet i četiri mlaznice koje će biti postavljene naizmenično. Režim rada predviđa mogućnost podešavanja visine mlazeva od 30 do 120 centimetara, precizirao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

  On je posebno naglasio da će se ova jedinstvena fontana nalaziti isključivo na betonskom delu Cvetnog trga.

  “To je veoma važno jer na taj način neće biti ugroženo drveće i postojeća zelena površina”, istakao je zamenik gradonačelnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE