Na prodaju VINO sazrelo u kosmosu – očekuje se cifra od MILION USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na prodaju VINO sazrelo u kosmosu – očekuje se cifra od MILION USD

  Boca francuskog vina koja je kružila oko Zemlje duže od godinu dana, stavljana je na privatnu prodaju aukcijske kuće Kristis.

  Procenjuje se da bi cena mogla da dostigne čak milion dolara

  Boca vina Petrus 2000 iz regije Bordo provela je 14 meseci u Zemljinoj orbiti u okviru privatno finansirane istraživačke studije o hrani i poljoprivredi.

  Majstor vina koji radi u Kristisu, rekao je da će se pored boce iz svemira prodavati i obična boca istog vina, tako da će srećni kupac moći da uporedi jednu i drugu.

  Evropska raketna kompanija Space Cargo Unlimited poslala je 12 boca vina na put do Međunarodne svemirske stanice u novembru 2019. Posle više od 400 dana u svemiru, prešavši oko 300 miliona kilometara, vino se vratilo na Zemlju u januaru 2021.

  Naučnici su ga analizirali, a grupa degustatora probala je vino na vinskom institutu Univerziteta u Bordou u martu, da bi ga uporedila sa Petrusom iste berbe koje je sazrevalo na Zemlji.

  Ovo je jedina boca koja će se prodati. Tri su otvorene za degustaciju, a preostalih osam biće zadržano za buduća istraživanja.

  Jedna boca berbe Petrus 2000, sa imanja od 28 hektara koje proizvodi samo oko 30.000 flaša godišnje, obično košta 5.366 američkih dolara

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE