Na TRI beogradske pijace od danas možete PLAĆATI KARTICOM (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na TRI beogradske pijace od danas možete PLAĆATI KARTICOM (FOTO)

  Na tezgama Kalenić, Đeram i Paliluskoj pijaci proizvodi će moći da se plate i platnim karticama, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  On je prilikom obilaska Kalenić pijace naglasio da za sada ima više od 20 zakupaca tezgi koji su se prijavili i dodao da se na taj način izlazi u susret zakupcima koji lakše mogu da prodaju svoju robu, ali i kupcima da mogu bez gotovine da kupe robu, prenosi Beoinfo.

  “Pokrenuli smo rekonstrukciju pijaca, prva je bila Palilulska, sledeća će biti Kalenićeva, čija će rekonstrukcija početi naredne godine, zatim slede pijaca na Senjaku, Bajlonijeva pijaca, Đeram, Cvetkova”, rekao je Vesić.

  Grad Beograd će za sledeću godinu, kao pomoć poljoprivrednicima u Beogradu, obezbediti skoro 300 miliona dinara, dok je 2013. godine za te svrhe bilo izdvojeno oko 10 miliona, podsetio je Vesić i dodao da je taj novac namenjen za kupovinu mehanizacije i opreme, a radi se o bespovratnoj pomoći.

  Svi zakupci koji su prihvatili da budu deo pilot-projekta “Digitalizacija pijaca“, narednih 12 meseci biće oslobođeni svih troškova u vezi sa korišćenjem POS terminala, a partneri u projektu su obezbedili i dodatnu pogodnost – svakog meseca, pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama, dobiće novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara.

  Pilot-projekat digitalizacije pijaca zajednički sprovode JKP Gradske pijace, Privredna komora Srbije, kompanije Masterkard, Banka Inteza, Pejten i Čip kard, uz podršku grada Beograda.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE