Na uranak ponovo akcija na zlatiborskoj gondoli - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na uranak ponovo akcija na zlatiborskoj gondoli

  Izgradnja panoramske gondole na Zlatiboru nastavlja se radnom akcijom 1. maja, simbolično na praznik rada, najavila je direktorka čajetinskog javnog preduzeća “Zlatna gondola Zlatibor” Bojana Božanić.

  Ona je za agenciju Beta rekla da se očekuje da na radnu akciju dođe nekoliko desetina hiljada građana. “Panoramska gondola je decenijski projekat, važan kako za Zlatibor i Srbiju tako i za region”, istakla je Božanić.

  Gondola će, prema njenim rečima, biti duga devet kilometara i vodiće od podnožja Zlatibora do vrha na Torniku. “Izgradnju gondole finansira opština Čajetina sa 10 miliona evra, a građevinski radovi će koštati tri miliona”, rekla je Božanić.

  Gondola će se sastojati od 55 kabina i svaka će moći da preveze 10 putnika.

  Na pitanje da li je rešen spor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Božanić je rekla da su imovinski odnosi u katastru razrešeni što treba da potvrdi to ministarstvo.

  Ona je podsetila da je utvrđen javni interes da se gondola gradi kako bi se povećao broj turista na Zlatiboru na milion godišnje, a da se zemljište ne dobija u vlasništvo već na korišćenje, “što je dovoljan argument da se izda građevinska dozvola”.

  Zemljište, oko 2200 hektara, prema njenim rečima je ustupljeno privatnom kupcu zajedno sa poljoprivrednim kombinatom Zlatibor po odluci Ministarstva, ali je dva dana kasnije to ministarstvo poništilo spostveno rešenje o ustupanju zemljišta.

  Dodala je da se kupac te firme žalio i u toku je upravni spor. “Čajetina se stavila na čelo malobrojnih institucija i pojedinaca koji brane državno zemljište kao imovinu svih građana. Mislim da je malo i politika umešala svoje prste”, rekla je Božanić.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE