NAJBOGATIJE zemlje se obavezale na borbu protiv DISKRIMINACIJE ŽENA na poslu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAJBOGATIJE zemlje se obavezale na borbu protiv DISKRIMINACIJE ŽENA na poslu

  Ministri rada Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju – G20, obavezali su se na borbu protiv diskriminacije žena na tržištu rada, kako u pogledu radnih mesta, tako i u pogledu relativne nejednakosti u platama kod muškaraca.

  “Više poslova za žene, kvalitetnijih i plaćenih na istom nivou kao i muškarci”, naveli su ministri u zajedničkoj deklaraciji posle sastanka u Katiniji, na italijanskom ostrvu Siciliji.

  Naveli su da će se zalagati za promovisanje zapošljavanja žena, obraćajući posebnu pažnju na kvalitet radnih mesta, na naknade i na borbu protiv razlika u platama.

  “Žene su patile više od muškaraca od posledica pandemije koronavirusa, jer češće rade nesigurne ili privremene poslove”, navodi se u deklaraciji.

  Ministri rada takođe su se složili oko potrebe da se “ojača sistem socijalne zaštite” kako bi se bolje uzeli u obzir “privremeni radnici, samozaposleni radnici sa niskim primanjima i migranti”.

  G20 čini 19 zemalja i Evropska unija, među kojima Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Meksiko, Rusija, Saudijska Arabija, Južna Afrika, Južna Koreja, Turska, Velika Britanija i SAD.

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE